Recuperem l'essència del Mercat de la Boqueria

09/02/2017 17:51h

Redacció

El Mercat de la Boqueria millorarà la seva infraestructura i regularà la venda de productes elaborats, les terrasses dels porxos i els grups de visita organitzats. El pla és fruit del procés de diàleg obert que va tenir lloc entre l’Ajuntament i els comerciants el mes d’octubre i pretén recuperar el mercat per al veïnat i la ciutat.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha assegurat: “L’objectiu de la mesura és que la Boqueria continuï sent un mercat de proximitat, on els barcelonins anem a comprar.” Per la regidora del Districte de Ciutat Vella, Gala Pin, la mesura té “la voluntat que el mercat més emblemàtic de la nostra ciutat pugui preservar la seva essència d’equipament municipal”.

Amb aquest objectiu es restringirà la venda de productes elaborats de consum immediat, a més de fer que les parades tinguin un mínim de productes frescos. Els productes elaborats hauran d’estar envasats, embolcallats i precintats. Cada dos anys es farà un estudi sobre l’oferta comercial del mercat per fixar millor l’equilibri entre l’oferta i la demanda en cada moment.

La mesura preveu que no s’hi podran obrir més bars ni restaurants i que les parades no podran tenir aparadors o mostradors amb plataforma plana. Conjuntament amb el Districte de Ciutat Vella i l’Institut de Mercats de Barcelona, s’establirà el nombre màxim d’establiments de restauració dins del mercat, així com el nombre màxim de terrasses que hi ha d’haver als porxos i el tipus de mobiliari que tindran.

Les restriccions als grups de quinze o més persones s’amplien als divendres i dissabtes d’abril a octubre en tot l’horari d’obertura del mercat. Agents cívics promouran el civisme i l’aplicació de les normes entre els visitants i es reforçarà l’actual servei de vigilància privat.

El gruix del pressupost de 3,5 milions d’euros es dedicarà a millores de la infraestructura del mercat, que inclouen actuacions com la renovació de tot el paviment del mercat, la instal·lació d’un nou sistema de recollida de fums o una neteja extraordinària del sostre sota coberta i els sostres de les parades.

També es preveu tancar el perímetre del recinte i comprar i traslladar parades tancades per esponjar l’espai i facilitar l’accés i el trànsit, tant de clients com de mercaderies.

La mesura de govern es presentarà a la Comissió d’Economia i Hisenda el dia 14 de febrer.