Cavalcada de Reis 2018: consulta les afectacions de la mobilitat

En el marc del dispositiu de seguretat de la campanya de Nadal, durant la Cavalcada es restringirà el trànsit a les vies del seu recorregut de les 17.00 a les 21.30 hores. Una hora abans, i fins a les 22.00 hores, es restringirà la circulació dels vehicles amb un pes superior als 3.500 quilograms.

04/01/2018 16:14h

Redacció

Aquest 5 de gener, la celebració de la Cavalcada de Reis 2018, amb un recorregut aproximat de 5 quilòmetres pel centre de la ciutat, comportarà diverses afectacions del trànsit. A partir de les 17.00 hores els districtes amb les restriccions més importants seran Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, i també hi podrà haver impacte sobre el trànsit a Sant Martí i a la ronda del Litoral. En aquest sentit, es recomana a la ciutadania que es desplaci a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada.

A les 16.00 hores arribarà el pailebot amb els Reis d’Orient al Moll de la Fusta, i a les 18.00 hores s’iniciarà la Cavalcada de Reis de la ciutat, que farà el següent recorregut: pg. Circumval·lació – av. Marquès de l’Argentera – pg. Isabel II – via Laietana – c. Fontanella – pl. Catalunya – c. Pelai – pl. Universitat- rda Sant Antoni – c. Sepúlveda – av. Paral·lel – pl. Espanya – av. Reina Maria Cristina – av. Francesc Ferrer i Guàrdia.

Durant la Cavalcada i com és habitual en els grans esdeveniments, s’activarà en fase d’alerta el Pla bàsic d’emergències municipals per reforçar la coordinació del dispositiu de seguretat.

Restricció de vehicles

En el marc del dispositiu de seguretat de la campanya de Nadal, es restringirà la circulació de vehicles pesants de més de 3.500 quilograms des de les 16.00 fins a les 22.00 hores, i durant la desfilada no es podrà circular per les vies del recorregut entre les 17.00 i les 21.30 hores.

Els agents de la Guàrdia Urbana establiran un ampli dispositiu de mobilitat per efectuar els desviaments corresponents, garantir el pas de la Cavalcada i minimitzar les afectacions sobre el trànsit. A mesura que les carrosses avancin per l’itinerari previst, es reobriran progressivament els carrers.

Prohibició d’estacionament

La Cavalcada comportarà prohibicions d’estacionament en diferents punts de la ciutat com la plaça de Catalunya, el passeig de Circumval·lació, la plaça de Josep Puig i Cadafalch, el carrer del Consolat de Mar i totes les vies de l’itinerari, incloent-hi l’estacionament de motos a les voreres (excepte al costat Besòs de l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer de Sepúlveda i la plaça d’Espanya) i a l’avinguda d’Icària, entre els carrers de Wellington i de Ramon Trias Fargas.

D’altra banda, el dia 5 a partir de les 11.00 hores es deixaran fora de servei els parquímetres de totes les vies afectades pel recorregut, i a partir de les 12.00 hores, es deixaran fora de servei i es retiraran les bicicletes de les estacions de Bicing.

Etiquetes associades a la notícia