SonarKids a Nou Barris!

14/12/2016 16:45h

Districte Nou Barris

Aquest diumenge el Parc Tecnològic de Nou Barris serà l’escenari d’una activitat gratuïta per a infants en què, amb el guiatge dels artistes de l’estudi Desilence, les famílies podran participar en activitats de creació i edició de vídeos.

El programa s’emmarca en el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i el Sónar, i les activitats estan finançades amb els ingressos provinents de l’impost sobre estades en establiments turístics (IEET).

Aquest diumenge, 18 de desembre, el districte de Nou Barris serà l’escenari d’una de les principals activitats del SonarKids 2016, la proposta d’oci familiar concebuda pel festival de música electrònica Sónar per desenvolupar activitats, esdeveniments i productes culturals destinats als infants i als pares.

Al Parc Tecnològic Barcelona Nord (c. Marie Curie, 8) es durà a terme una gran trobada de formació i lleure que introduirà els infants en la tècnica del mapatge, que permet projectar imatges sobre figures geomètriques com cubs, prismes i piràmides i superfícies com façanes de cases. A través de diferents programes d’edició, aquesta tècnica aconsegueix que la projecció encaixi perfectament sobre la superfície on es plasma la imatge.

Així doncs, les famílies podran aprendre la tècnica del mapatge participant en els diferents processos de creació com el dibuix, els continguts de vídeo, l’edició de vídeos i el mapatge sobre una estructura de cartró. A més, hi haurà una benvinguda i una explicació inicial a l’auditori del parc, i al final de la jornada es realitzarà un mapatge de l’estructura treballada i un espectacle final. La jornada està pensada per a nens a partir de 4 anys, i tindrà lloc des de les 11.00 fins a les 13.30 hores.

Segons el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni: “Es tracta d’una experiència innovadora, ja consolidada, que ha permès obrir un vessant pedagògic molt rellevant en un espai musical de tanta personalitat com el Sónar.” “Fa uns anys que el Sónar ha obert un espai de caràcter familiar anomenat SonarKids, que planteja una aproximació a les músiques de nova generació per a infants, acompanyats sobretot dels seus pares, i el fet que es faci a Nou Barris és una manifestació afegida de la voluntat del Govern municipal, i del Sónar, d’estendre el projecte a espais poc habituals, la qual cosa dimensiona positivament el seu projecte social”, ha dit Collboni. El tinent d’alcaldia ha destacat: “El Sónar ha estat un dels festivals de música que més esforç ha fet per reinventar la relació dels ciutadans amb la música”, i ha ressaltat el SonarKids com “una experiència pionera que a poc a poc es va repetint en altres festivals de música”.

Per la seva banda, la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, ha explicat que l’activitat d’aquest diumenge significa “una oportunitat per apropar al districte esdeveniments importants de ciutat i despertar vocacions científiques i tecnològiques entre els més petits dels barris”. “A Nou Barris tenim un teixit social i cultural extraordinari, i activitats com aquesta poden tenir un bon retorn social. Volem impulsar propostes culturals que facin que el veïnat se senti cada vegada més orgullós del seu territori”, ha afegit. A més, ha subratllat la importància de poder obrir el Parc Tecnològic de Nou Barris a totes les famílies amb iniciatives com aquesta.

Les activitats divulgatives es duran a terme amb Desilence, un dels equips visuals més actius de Barcelona, format per la parella Tatiana Halbach i Søren Christensen. Tots dos fa més d’una dècada que treballen en camps com la música, el teatre o la moda sense posar-se mai límits i renovant constantment el seu discurs estètic.

L’Ajuntament de Barcelona treballa amb esdeveniments com el Sónar en aspectes vinculats a la temporalitat, amb activitats que van més enllà dels dies del festival; a la territorialitat, expandint per la ciutat algunes de les seves activitats, i a l’accés, garantint que la ciutadania pugui participar en el festival de diverses maneres. En aquest sentit, la presència de SonarKids al districte de Nou Barris s’emmarca en el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i el Sónar amb la voluntat d’enfortir la presència territorial del festival al llarg de l’any en diferents districtes de la ciutat. Aquesta activitat està finançada amb els ingressos provinents de l’impost sobre estades en establiments turístics (IEET), en un esforç del Govern municipal perquè aquest fons vagi destinat en part a la cultura i a potenciar els continguts culturals a la ciutat.

SonarKids està pensat perquè infants i pares aprenguin mentre gaudeixen de la música, l’art i la tecnologia d’una manera original i innovadora. Va néixer el 2009 com un festival de música i experiències creatives per a infants i pares. El seu format ha anat evolucionant per adaptar-se a diferents propostes artístiques i espais, des d’un museu fins al Parc Tecnològic de Nou Barris, sempre amb el referent de la música i la tecnologia com a eixos vertebradors.

Més informació