Tornen a casa els veïns de la finca afectada per una esquerda al Poblenou

Els 13 veïns que van ser desallotjats del número 155 del carrer de Llull el 15 de març passat, arran de la detecció d’una esquerda en un mur de càrrega, tornen avui a casa seva, una vegada els serveis tècnics municipals han comprovat i certificat l’estabilitat i la solidesa de l’edifici.

07/04/2017 20:12h

Redacció

En detectar-se l’esquerda, el 15 de març, es va procedir immediatament a evacuar els veïns de la finca afectada i de les dues finques contigües i es va fer una primera intervenció consistent a injectar formigó a la base de l’edifici i apuntalar l’estructura. Posteriorment, es va reforçar el mur danyat i es va reparar l’esquerda, a més de substituir un clavegueró que es va detectar que s’havia trencat feia temps i deixava anar aigua sota l’edifici.

Dels 13 veïns que avui tornen a casa, 11 es trobaven fins ara allotjats en hotels facilitats per l’Ajuntament de Barcelona a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB), mentre que les altres dues persones havien preferit quedar-se a casa de familiars. Els veïns dels números 153 i 157 van poder tornar a casa el 21 de març, un cop es va garantir l’estabilitat i solidesa dels edificis.

Els tècnics municipals i externs continuen els estudis per determinar l’origen dels esvorancs i de l’esquerda, i fins que les causes no s’aclareixin, les obres dels dos hotels que es construeixen al solar situat just davant de la finca no es reprendran.

A més, s’està pendent dels resultats d’un estudi encarregat al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) sobre el comportament del sòl de l’àrea compresa entre els carrers de Tànger, d’Àlaba, de Bac de Roda i la zona marítima, que pot aportar informació útil.

Més informació