Tot a punt per a la Festa Major de la Barceloneta

19/09/2017 12:02h

Districte Ciutat Vella

Del 23 de setembre a l’1 d’octubre el barri mariner s’omplirà de gresca amb més d’un centenar d’actes de tota mena i per a totes les edats. No hi faltaran la cercavila del famós Canó de la Barceloneta, el correfoc i els versots infernals. 

La Festa Major de la Barceloneta arrencarà oficialment el dilluns 25, a les 7 del vespre, amb el pregó on participaran els gegants de la Barceloneta, que realitzaran un ball propi, a més en acabar hi haurà una actuació de la Raval’s Band.

A la Festa no hi faltaran les activitats més esperades i tradicionals, com la cercavila del Canó, que sortirà el matí del dissabte 30 a partir de els 1oh i  que acompanyat del General Lagarto, recorrerà els carrers del barri llançant caramels i joguines per als més menuts. La nit del dissabte,  a partir de ls 20.30 h, serà el moment del Correfoc i del Foc bestial, amb la lectura del versots infernals a la plaça de la Barceloneta, on després de la lectura de cada versot es dona entrada a les diferents colles de bèsties i diables participants.

Les activitats esportives també hi tindran cabuda amb el torneig de takatà, un esport creat pels veïns i practicat exclusivament a la platja de la Barceloneta i que consisteix a colpejar una pilota de tennis amb les mans i fer-la passar a través d’una xarxa. El campionat tindrà lloc el dissabte 30 a les 10h. sota els porxos del passeig Marítim.

La Festa Major, tindrà un espai pel record per en Bernardo Cortés, poeta i artista estimat pel barri  que va morir el passat mes de març. El divendres 29, es farà un acte on els seus amics més propers recordaran la seva vida, la seva poesia i les seves cançons i on es presentarà el curtmetratge Bernardo Cortés, el última jinete. L’acte començarà a les 20h, a la plaça de Brugada, Font de Carmen Amaya.

Enguany la Festa Major torna a tenir tres carrers guarnits, Baluard, Pescadors i Sant Elm, que també organitzaran activitats pròpies com ara sardinades, sopars de germanor, animacions infantils, balls populars i concerts.

La Festa acabarà el diumenge dia 1, al matí hi haurà la Desfilada de banderes, que comptarà amb la participació del gegantó Miquelet i a la nit a partir de les 22h, al passeig Marítim, es farà el Fi de festa amb focs artificials.