Un crit contra totes les violències masclistes

12/03/2017 11:23h

Redacció

El concert de dissabte al vespre a Nou Barris, previst com a darrer acte del Dia Internacional de les Dones, celebrat el 8 de març, es va convertir en un crit unànime de rebuig a l’agressió masclista que va tenir lloc divendres, 10 de març, al mateix districte. L’atac ha deixat la dona, embarassada de sis mesos, hospitalitzada en estat greu i l’assassinat del nadó que esperava.

La plaça Major de Nou Barris s’ha omplert de veïns aquest dissabte, 11 de març, per expressar el dolor i la repulsa per la darrera agressió sexista a la ciutat. Abans del concert de La Otra, Les Sueques, Monique Makon i Bad Gyal, un grup de veïnes han instal·lat una gran pancarta amb el lema “Ens volem vives” al peu de l’escenari. En un ambient de compunció, representants d’entitats veïnals i feministes han llegit un manifest de condemna i rebuig a aquesta i totes les agressions i totes les violències masclistes que perviuen en la societat.

El manifest, llegit des de l’escenari i amb la presència de l’alcaldessa, Ada Colau, i altres regidores del Govern i de grups com ERC i Ciutadans, no ha conclòs amb un minut de silenci, sinó amb un minut de soroll, crits i aplaudiments per expressar el trasbals provocat per l’atac masclista.

Colau, que ha atès els mitjans de comunicació abans que comencés l’acte, ha manifestat: “Barcelona està mobilitzada contra el masclisme. Avui fem un crit unànime de tota la ciutadania contra qualsevol tipus de violència contra les dones, no callarem, no ens hi resignarem i no ens quedarem impassibles.”

Serveis municipals

Totes les dones que pateixen qualsevol violència masclista tenen tot el suport de l’Ajuntament, que posa tot l’esforç a garantir el dret bàsic de totes les dones a viure sense cap manifestació masclista. Les dones i els seus fills que pateixin violència trobaran suport al Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer de Marie Curie, 16, i al telèfon 932 915 910.

En cas d’urgència també poden fer servir els telèfons gratuïts d’atenció durant les 24 hores del dia, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 703 030, o bé el d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones: 900 900 120). Al web BCN Antimasclista trobareu més informació.