Un nou espai cultural a Montjuïc

El Palau Victòria Eugènia, situat ben a prop de les Fonts de Montjuïc, es convertirà en un espai cultural i artístic. L'immoble, obra de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch i construït entre el 1918 i el 1923 amb motiu de l'Exposició Internacional del 1929, serà remodelat. La meitat de l'espai es destinarà a grans exposicions temporals. Aquesta reutilització cultural de l'espai serà possible gràcies a un acord amb Fira de Barcelona.

31/07/2017 17:00h

Redacció

El consistori i Fira de Barcelona han arribat a un acord per remodelar el Palau Victòria Eugènia, que estava cedit per a usos firals fins a l’any 2025. En el marc del conveni que se signarà formalment al setembre, el Palau serà remodelat i la meitat del seu espai serà utilitzat perquè la ciutat tingui més presència en els circuits internacionals de grans exposicions temporals. Així, es reforçarà l’oferta dels museus de la ciutat.

En virtut del conveni, que tindrà una vigència de quatre anys, l’Institut de Cultura de Barcelona pagarà 25 milions d’euros a Fira de Barcelona, que serviran per finançar les obres d’adequació del recinte. L’altra meitat de l’espai del palau serà utilitzat per Fira de Barcelona com a espai per a fires i iniciatives comercials.