Una exposició per reivindicar la memòria del Mercat del Born

15/03/2017 16:59h

Redacció

Del 17 de març al 26 de novembre es pot visitar l’exposició “Born. Memòries d’un mercat”, un reconeixement a un dels llocs més emblemàtics de la ciutat que es fonamenta en una anàlisi històrica exhaustiva de la seva activitat, arquitectura i simbologia social i cultural. A més, serveix de reclam perquè el veïnat i els comerciants hi aportin records i vivències i enriqueixin la memòria documental del mercat.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, durant la presentació de l’exposició ha afirmat: “El Born ens recorda la importància que tenen els mercats com a eina fonamental per mantenir vius els barris i per al desenvolupament de les ciutats.” L’exposició, que reivindica el paper d’aquest mercat en la història de la ciutat de Barcelona, està comissariada conjuntament per Manel Guàrdia, Ramon Graus i José Luis Oyón.

Un dels espais més destacats de l’exposició és la Paradeta de la Memòria, que recull el testimoni viu de treballadors del mercat i del veïnat. A la presentació de l’exposició, el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, ha assegurat: “Tan important com les anàlisis acadèmiques és mantenir i potenciar la memòria popular de la ciutat.” Per això ha fet una crida a la ciutadania perquè aporti els seus records i les seves imatges a l’espai la Paradeta de la Memòria, que permetin consolidar el fons documental del mercat.

A banda de l’exposició principal i de les cinc visites temàtiques guiades, s’han programat tot un seguit d’activitats paral·leles, entre les quals destaquen diferents jornades i taules rodones, tallers familiars, l’obra de teatre Tenorio forever, el concert “Born. La festa” i fins i tot uns “Esmorzars de forquilla” al mercat.

El preu de l’entrada a “Born. Memòries d’un mercat” serà de 4,40 euros (6,50 euros per a les visites guiades), tot i que durant el primer mes l’entrada serà gratuïta.