Inici / Llistat notícies / Un any més el MUEC participa en la gran nit dels museus

Un any més el MUEC participa en la gran nit dels museus

©Robert Ramos

08MAIG2023

El Museu Etnològic i de Cultures del Món torna a viure la Nit dels Museus amb portes obertes i activitats.

Enguany són 90 els equipaments i espais museístics que s’obriran a la ciutat en la nit més divertida dels museus. I en les seves dues seus, el MUEC ofereix als visitants les seves exposicions, activitats i conèixer les històries amagades de les seves peces.

Us esperem!!

 

 


Seu Montjuïc 
Passeig de Santa Madrona, 16-22

Portes obertes de 19.00 h - 01.00 h

Exposicions:

“Sentir el patrimoni”
Et proposem reflexionar sobre les societats contemporànies a través del que hi ha darrere de cada objecte exposat, del seu significat social i de les experiències que se’n deriven del seu ús, tot mostrant les similituds i diferències de les diferents formes de viure presents i passades.

“Reserva visitable” 
Entra a l’espai d’emmagatzematge dels objectes de la col·lecció, on podràs gaudir de la gran diversitat dels fons patrimonials que conserva el museu.  Els 3.250 objectes estan distribuïts en 46  vitrines a la vista de tothom,  subdividides per procedència geogràfica i preparades en funció de les seves necessitats de conservació.  

Activitats:

Reviu els inicis del museu!
Dinamització teatralitzada

PER MOTIUS ALIENS AL MUSEU AQUESTA ACTIVITAT ESTÀ CANCEL·LADA


Seu Montcada 
Carrer de Montcada, 12

Portes obertes de 19.00 h - 01.00 h

Exposicions:

“Les col·leccions del  Museu” 
L'exposició del museu et convida a un viatge a través de la diversitat  cultural del món i les seves diferents expressions. Podràs descobrir els lligams i semblances que les diferents comunitats culturals presenten.

“Exvots: Miralls de l’agraïment”  
Els exvots són objectes que evoquen l’instant miraculós en què un ésser diví intervé ajudant a algú a superar un mal tràngol i que es mostren en públic per agrair-li-ho. L’exposició reuneix taules pintades i ofrenes de cera, expressió de la religiositat catalana dels segles XVIII i XIX, i s’hi fa referència a la pervivència, encara avui, d’aquest cerimonial de l’agraïment.