100% estiu

pla d'estiu extraordinari

Després de mesos amb els centres educatius tancats i amb una situació de confinament sense precedents que ha afectat el benestar físic i emocional d’infants, adolescents i joves, les seves oportunitats de socialització i fins i tot la conciliació en les seves famílies, el Pla d’estiu extraordinari és la resposta de Barcelona per a un estiu especial.

Reforçant i ampliant accions prèvies i amb la complicitat d’entitats i de serveis i equipaments públics de la ciutat, la campanya de vacances d’estiu 2020 amplia la campanya habitual “T’estiu molt” perquè el màxim d’infants, adolescents i joves gaudeixin aquest estiu de més activitats de lleure, esportives o culturals de qualitat. Segures, inclusives, amb especial atenció als infants i joves amb menys possibilitats i enriquides amb acompanyament educatiu i emocional, la programació extraordinària d’activitats i d’equipaments oberts d’enguany té la voluntat de contribuir a compensar els impactes educatius i vitals de la crisi de la covid-19.

Com a resultat, la campanya 100% Estiu presenta una programació d’activitats més gran que mai per a infants, adolescents i joves, que arriba fins a les 387.754 places, equipaments com biblioteques i centres cívics oberts durant tot l’estiu i noves propostes d’ús d’espai públic amb especial atenció als barris més vulnerables.

Els objectius de la campanya de vacances extraordinària del 2020 són els següents:

  • Promoure l’exercici del dret d’infants i adolescents al joc, al lleure, a la participació cultural i artística i a la pràctica esportiva incloent-hi, de manera molt especial, les persones amb discapacitat, les quals han patit especialment el període de confinament.
  • Promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés al lleure entre els infants, adolescents i joves dels territoris més desafavorits de la ciutat procurant reduir les desigualtats d’oportunitats agreujades per la crisi de la covid-19.
  • Recuperar l’activitat física i esportiva i millorar la salut física i l’estat de forma dels infants, adolescents i joves, que pot haver empitjorat per la inactivitat pròpia del confinament.
  • Afavorir la recuperació i millorar la salut emocional dels infants, adolescents i joves, que es pot haver vist afectada pel llarg confinament, el dol, l’estrès i la por, la pèrdua de vincles i l’aïllament social.
  • Millorar els aprenentatges competencials perduts al llarg del tancament de les escoles i amortir el possible impacte negatiu de l’epidèmia sobre les desigualtats educatives.
  • Impulsar la digitalització i capacitació digital dels i les adolescents i joves a través de la divulgació de la tecnologia i la ciència de la fabricació digital.
  • Procurar benestar als infants per a l’inici del nou curs. Aconseguir que infants, adolescents i joves comencin el proper curs amb les motxilles més plenes de vivències positives d’estiu, una millor salut física i emocional, més vincles socials i comunitaris i més hàbits i competències i que puguin gaudir, així, d’una millor tornada a l’escola.
  • Facilitar la conciliació de la feina amb l’educació i cura dels fills i filles en un context en què moltes persones hauran de reincorporar-se després d’un ERTO o bé hauran de buscar una feina nova, amb la menys flexibilitat per fer dies de vacances que això implica.
  • Restablir la cohesió i millorar les habilitats socials d’infants, adolescents i joves en aquesta etapa de creixement, convivència i consolidació de valors.
  • Disminuir les despeses d’alimentació de les famílies que han vist reduïda la seva renda d’una manera sobtada, ja que la majoria de casals de la campanya de vacances d’estiu “T’estiu molt” inclou l’àpat del migdia.

100% Estiu és el pla extraordinari de Barcelona perquè els infants, adolescents i joves de la ciutat puguin gaudir de l’estiu, d’un estiu excepcional, donant resposta a les seves necessitats de retrobada, lúdiques, educatives i emocionals, així com per afavorir la conciliació de moltes famílies en un moment en què hauran de recuperar vacances, dedicar més hores a la feina o buscar-ne una de nova.​

Un estiu excepcional per als infants, adolescents i joves de la ciutat