Destaquem

 • Un 2017 marcat pels Jocs BCN'92

  L'any 2017 ha estat un gran any a nivell esportiu a la ciutat. De fet, ha estat un any molt especial marcat clarament per la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92.

  Fa 25 anys, la ciutat va viure el millor moment esportiu -i d'altres àmbits- de la història, i enguany, ho hem celebrat amb cententars d'actes, activitats i esdeveniments per posar en valor tot allò que va passar aquell estiu del 1992.

  https://img.youtube.com/vi/7h-M1W-s8Js/0.jpg 7h-M1W-s8Js
 • Bon Nadal i Feliç 1992!

  Fa 26 anys, el Comitè Olímpic Internacional va enviar unes felicitacions nadalenques molt especials a bona part dels membres de l'organització del Jocs Olímpics de Barcelona.

  No hi ha millor moment per recuperar-les que aquest, en què tot just es tanca l'any commemoratiu del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona. Bones Festes a tothom amb l'any 1992 molt present en el record!

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/20170126_141731_resized_2.jpg
 • La Piscina Municipal de Montjuïc, 25 anys després

  La Piscina Municipal de Montjuïc es va construir l’any 1929 amb motiu de l'Exposició Universal i va ser ampliada per a la celebració dels Jocs del Mediterrani de l'any 1955.

  L'any 1990 es van iniciar les obres de remodelació total de la piscina per convertir-se en seu dels Jocs de Barcelona '92.

  https://img.youtube.com/vi/z0vFgWHbyLw/0.jpg z0vFgWHbyLw
 • Jocs BCN '92, el motor de l'esport estatal

  Les dades de participació, de l'augment de l'esport femení i l'esport paralímpic i les estadístiques de resultats confirmen que els Jocs BCN '92 van representar un punt d'inflexió en l'esport estatal.

  La millora de la qualitat i la quantitat esportiva arreu d'Espanya ha estat significativa després dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona. Ho corroboren, per exemple, les dades de participació en diferents edicions dels Jocs Olímpics d'estiu, el nombre de medalles guanyades per representants de la delegació espanyola des de BCN '92, o l'important paper de les dones des de la cita a la ciutat comtal.

  Consulteu les dades aquí

   

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/f._cacho.jpg
 • L'esport barceloní es bolca amb La Marató de TV3

  Avui, 17 de desembre se celebra la 25a edició de La Marató de TV3, que des de fa 25 anys celebra, cada any, una jornada per recaptar diners per a l’investigació de diferents malalties.

  Aquesta gran iniciativa solidària va començar precisament, l’any en què es van celebrar els Jocs, i sempre ha estat molt relacionada amb l’esport, que s’ha volcat en la recaptació a través de moltes activitats.

  Podeu consultar totes les activitats esportives relacionades amb La Marató aquí.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/esport-marato-tv3.jpg
 • La Cursa de la Sagrera reviu Barcelona '92

  El 17 de desembre se celebra la 40a Cursa popular de la Sagrera, una de les més antigues de la ciutat. La prova s'engloba en el circuit Challenge BCN 10k i el recorregut són 5 o 10km pels carrers del districte de Sant Martí. També hi ha prova per als més menuts.

  Enguany, a més, s'ha volgut aprofitar el 25è aniversari dels Jocs per retre homenatge a la cita del ’92. Per això, la samarreta dels participants porta el logo de la commemoració, com reconeixement a totes les persones que van ajudar a l'organització d'una manera altruista i voluntària.

  També, com s'ha fet des dels últims quatre anys, la Cursa de la Sagrera col·labora amb la Marató de TV3 aportant 1 euro per cada participant, que entre totes les modalitats la Cursa Open i les dels més petits s'arriba als 1.600 corredors.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/cursa_de_la_sagrera.jpg
 • Dia Internacional de les Muntanyes

  Avui, dilluns 11 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Muntanyes.

  A Barcelona hi tenim dues i hem de crear consciència de la importància que tenen les muntanyes per a la vida i assenyalar les oportunitats que ens ofereixen a nivell esportiu per a la ciutat. 

  A més, la muntanya de Montjuïc va ser un dels eixos fonamentals en el projecte dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/dia_internacional_muntanyes.jpg
 • L'esport barceloní se suma al Dia Internacional dels Drets Humnas

  Avui, diumenge 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans.

  L'accés a l'esport és un dret fonamental per a tothom i a la ciutat lluitem perquè això sigui possible.

  https://img.youtube.com/vi/3flm-avikfo/0.jpg 3flm-avikfo
 • Els Jocs del '92 al complet, a l'Olympic Channel

  L’any 1992 Barcelona i la seva ciutadania van viure un dels episodis més significatius i transformadors de la història contemporània de la ciutat, amb la celebració dels Jocs Olímpics.

  Per visualitzar tot allò que va passar durant els Jocs, podeu visitar el web de l'Olympic Channel, on hi trobareu un grapat de continguts audiovisuals sobre la part més esportiva dels Jocs. De fet, és un dels únics espais digitals on rememorar què va passar durant aquells 15 dies màgics a la ciutat, i és que les imatges són propietat del Comitè Olímpic Internacional i només poden ser difoses a través dels seus canals digitals.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/web_olympich_channel_bcn92_1.jpg
 • Marcos Freitas, campió del 31è TICB de Tennis Taula

  El dissabte 25 de novembre es va celebrar, al Poliesportiu La Salle Bonanova, el 31è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tennis Taula, amb més d'un miler de persones a les grades, plenes de gom a gom.

  El gran protagonista del torneig ha estat el portuguès Marcos Freitas. L’actual 17è jugador del món ha ofert un recital de joc i competitivitat en la seva primera participació al Ciutat de Barcelona i, després de desfer-se consecutivament dels dos màxims favorits, s’ha fet amb el títol.

  En la semifinal, s’ha desfet per 3-1 amb molta solvència de Mizutani, resultat que ha repetit en la final davant un Ovtcharov que en les semifinals també havia cedit un set davant el nigerià Quadri Aruna.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/ticb_tennis_taula17c.jpg
 • L'esport inclusiu al cicle 'Ciutat i Olimpisme'

  El dimecres 15 de novembre se celebra una nova conferència del cicle ‘Ciutat i Olimpisme’, que té per objectiu mostrar el valor dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92 en l’esdevenir de l’esport i d’altres àmbits en el sí de la ciutat de Barcelona.

  En aquesta ocació, la conferència tracta la influència que han tingut els Jocs Paralímpics. El títol de la trobada: ‘L’impuls de l’esport inclusiu i la ciutat accessible. El paper dels Jocs Paralímpics del 92‘, així ho reflexa.

  La trobada se celebra a partir de les 18:30h, a l'edifici de l'ONCE. Per assistir-hi cal inscripció prèvia i n'hi ha prou fent un mail al següent correu electrònic: 25barcelona92@bcn.cat.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/holanda-usa-basquet-copia.jpg
 • La Teixonera - Vall d'Hebron, 25 anys després

  Durant els Jocs de Barcelona '92, el Centre Esportiu Municipal La Teixonera - Vall d'Hebron va ser un dels epicentres de la competició. I és que aquestes instal·lacions es van construir per fer-hi la competició de tir amb arc.

  Ara, 25 anys després, aquest equipament ha canviat per complet la seva fisonomia. De ser un camp de tir amb arc, ha passat a ser testimoni de partits de futbol i de rugbi.

  https://img.youtube.com/vi/qCNEeMp3ocY/0.jpg qCNEeMp3ocY
 • Triomf de la V Jornada d'esport inclusiu

  El dissabte, 4 de novembre, a l'Arc de Triomf, s'ha celebrat la V Jornada Inclusiva. Una jornada d'esport adaptat que promou la pràctica esportiva en igualtat.Centenars de persones s'han reunit al Passeig Lluís Companys per a provar fins a 12 esports diferents i viure en primera persona l'esport adaptat.

  Durant la Jornada i, coincidint amb el 25è Aniversari dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92, s'ha fet un petit homenatge a tots els esportistes catalans que van competir en aquest històric esdeveniment.

   

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/20171104_125150.jpg
 • L'esport barceloní dóna gràcies als Jocs BCN 92

  La ciutat va viure un abans i un després dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92. A nivell urbanístic, per exemple, els canvis van ser notables i molt visibles, de totes maneres, l'obertura de la ciutat al mar i les grans obres que s'hi van fer, no van ser l'únic canvi del que va gaudir Barcelona.

  Un dels més importants, de fet, va ser l'augment progressiu de la pràctica esportiva dins la societat barcelonina. Els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92 són, en gran part, els causants que en l'actualitat els barcelonins puguin gaudir de 42 Centres Esportius Municipals (CEM), repartits per tota la ciutat. Aquests espais ofereixen un ventall de fins a 100 esports, amb prop de 1.300 monitors.

  Cada any milers de barcelonins i barcelonines gaudeixen de l’esport gràcies als Centres Esportius Municipals que hi ha a la ciutat. T’ho posem fàcil perquè trobis el teu entre els més de 40 centres que hi ha.

   

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/cem-putxet3-1024x680.jpg
 • El 25è aniversari dels Jocs, al Fòrum Olímpic 2017

  Ahir es va inaugurar una nova edició del Fòrum Olímpic, a l'INEFC de Barcelona, amb la presència del comissionat d'Esports, David Escudé. Durant dos dies, 26 i 27 d'octubre, aquest esdeveniment commemora el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92 a través de ponències, debats i conferències.

  Precisament en el marc del XII Fòrum Olímpic, es va celebrar la conferència "Jocs i Ciutat, Barcelona '92: Llegat i impacte urbà", que forma part del cicle "Ciutat i olimpisme". Durant la segona jornada, el Fòrum tractarà de forma exlusiva sobre els Jocs de Barcelona '92.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/forum_olimpic_1.jpg
 • #taldiacomavui J.A. Samaranch deia: "'À la ville de...' Barcelona!"

  El 17 d'octubre de 1986, Catalunya va gaudir d'un dels dies més recordats dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92 justament quatre anys abans de la celebració d'aquests.

  Les sis ciutats candidates a ser l'escenari dels Jocs eren al Palais de Beaulieu de Lausana on presenciarien la cerimònia en la que el COI, mitjançant el seu president, Joan Antoni Samaranch, diria la següent frase: "'À la ville de...' Barcelona!".

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/lausanne-ville-du-barcelone-2.png
 • Art sobre paper al Museu Olímpic i de l'Esport

  El Museu Olímpic i de l'Esport presenta les millors obres del certamen 'Art sobre paper' en una exposició que es pot veure fins al 14 de gener.

  Aquest concurs està en el marc del VIII Premi Internacional Fundació Barcelona Olímpica, fet que mostra la vocació de la Fundació d’estimular i incentivar la creació artística que té l’esport com a eix central i de seguir explorant les múltiples possibilitats que inspiren el talent latent d’aquest gènere.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/pancarta-ext_asp2017_low-1024x696_2.jpg
 • 3.600 persones participen al Barcelona Triathlon by Santander

  El 8 d'octubre s'ha celebrat una nova edició del Barcelona Triathlon by Santander 2017, el triatló més multitudinari de l'estat i un dels més importants d'Europa.

  El comissionat d'Esports, David Escudé, ha presentat aquesta nova edició, especial per estar emmarcada en els actes de commemoració del 25è aniversari dels Jocs de Barcelona '92.

  https://img.youtube.com/vi/FymgXcHrXSI/0.jpg FymgXcHrXSI
 • El piromusical recorda els Jocs

  La Festa Major de la ciutat, la Mercè 2017, es va tancar com és habitual amb el piromusical, que enguany va ser molt especial. Abans d'iniciar els focs però, les 95.000 persones que hi van assistir van il·luminar l'avinguda de la Reina Maria Cristina per homenatjar les víctimes de l'atemptat de La Rambla a ritme d'"Imagine", de John Lennon.

  Després, va arribar l'homenatge als Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92. El piromusical també va celebrar el 25è aniversari, amb fanfarries i músiques dels Jocs i amb un emocionant "Hola" fet amb focs artificals que va posar la pell de gallina a tothom. En aquest bloc, es van recordar cançons mítiques com "Gitana Hechicera", de Peret, o "Amics per sempre", d'Andreu Lloyd Webber i reversionada per Los Manolos i per Josep Carreras i Sarah Brightman.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/piromusical_merce17.jpg
 • Prop de 6.000 persones a la Festa del Fitnes

  El diumenge 24 de setembre s'ha celebrat una nova edició de la Festa del Fitnes. L’esdeveniment, inclòs dins del programa de la Festa de la Mercè, és un dels més multitudinaris de la ciutat. Prop de 6.000 persones s'han reunit a l’Av. Reina Maria Cristina per gaudir d’una classe de fitnes pública i compartir-la amb amics, familiars i veïns. Els participants han estat movent l'esquelet durant una hora.

  Més de 40 monitors dels diferents centres adscrits han dut les regnes de la coreografia, des de 3 escenaris diferents, en la que ha estat, un any més, la classe de fitnes més gran del món!

  Com en l’anterior edició, cal destacar la participació de tot un seguit de centres esportius, gimnasos i clubs de Barcelona adherits que un any més han animat als seus usuaris i usuàries a participar d'aquesta multitudinària classe de fitnes.

  Una Festa accessible per a tothom

  La Festa del Fitnes vol ser un esdeveniment obert també a la participació de ciutadans i ciutadanes amb discapacitat. És per aquest motiu que s'ha donat una resposta organitzativa adient a les necessitats i a les demandes del col·lectiu de persones usuàries de cadira de rodes per tal de facilitar-los l’accés a l’esdeveniment, així com la pràctica de l’acció.

  https://img.youtube.com/vi/iN2BADgpPo4/0.jpg iN2BADgpPo4
 • Molt d'esport a les festes de La Mercè!

  Avui, 22 de setembre, i fins dilluns dia 25, Barcelona està de Festa Major amb La Mercè, que enguany també recorda el 25è aniversari dels Jocs de Barcelona '92 amb vàries activitats esportives.

  El programa d'activitats inclou grans esdeveniments esportius de ciutat perquè gaudeixis de l'esport i la Festa Major de Barcelona!

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/3i5b6690_29980724105_o.jpg
 • Unes 12.000 persones a la Cursa de la Mercè

  El diumenge 17 de setembre s'ha celebrat la 39a Cursa de la Mercè, que enguany, al igual que molts d'altres esdeveniments, ha volgut commemorar els 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona. Prop de 12.000 persones han pres la sortida de la Cursa de la Mercè. Per evitar aglomeracions s'han fet fins a tres sortides diferents. 

  La samarreta d'aquesta 39a edició de la cursa era de color blanc i incorporava motius dels Jocs Olímpics de Barcelona '92. Els carrers de Barcelona s'han tenyit, doncs, de blanc, durant el transcurs de la cursa. Lidia Rodriguez en la categoria femenina i Mourad El Bannouri en la masculina, han estat els vencedors de la prova. A més a més, tots dos han aconseguit batre el rècord d'ambdues categories.

  https://img.youtube.com/vi/PystjuRXW7A/0.jpg PystjuRXW7A
 • Es presenta la samarreta oficial de la Cursa de la Mercè 2017

  Aquest dimecres 13 de setembre s'ha presentat al Museu Olímpic i de l'Esport la 39a edició de la Cursa de la Mercè que es celebra aquest diumenge als carrers de Barcelona.

  L'acte ha comptat amb els parlaments del comissionat d'Esports, David Escudé, i del director de la cursa, José Luis Blanco, que han tractat d'explicar els punts claus duna prova amb més de 30 anys de tradició i han presentat la samarreta oficial de l'esdeveniment.

  Emmarcada en la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92, la samarreta de la cursa lluirà enguany els logotips commemoratius de l'efemèride i les persones participants nascudes el 1992 tindran un dorsal especial i la possibilitat de guanyar el premi especial olímpic que La Vanguardia entregarà al primer noi i a la primera noia nascuts el 1992 que creuin la meta. Per aquest motiu també han estat protagonistes Miquel Pucurull, que va córrer l'edició de fa 25 anys, i Gina Varquer i Albert Nogueras, nascuts al 92 i que corren el diumenge.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/djmoxzux0aa7pgi_1.jpg
 • L'ONCE presenta el cupó dels 25 anys de BCN'92

  Avui es sorteja el cupó especial de l'ONCE que commemora el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92

  L'objectiu és reviure l'esperit olímpic i paralímpic que es va viure a la ciutat amb més de 5,5 milions de cupons repartits per tot l'estat.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/foto_familia_cupo_once_25.jpg
 • 25 anys dels Jocs Paralímpics de Barcelona '92

  Fa exactament 25 anys, entre el 3 i el 14 de setembre de l'any 1992, es van celebrar els Jocs Paralímpics de Barcelona.

  Els de la ciutat comtal van ser els novens Jocs Paralímpics de la història, i al igual que els Jocs Olímpics, van ser també els més exitosos i els millor organitzats fins al moment. Prop de 4.000 esportistes, de 82 països diferents, van participar als Jocs Paralímpics de Barcelona '92, i hi van participar més de 15.000 persones voluntàries. 

  La mascota dels Jocs Paralímpics de Barcelona va ser la Petra, dissenyada per l'il·lustrador Javier Mariscal. El logotip el va crear Josep Maria Trias. D'altra banda, la Vila Olímpica va adaptar-se per a les persones amb diversitat funcional, eliminant-ne les possibles barreres arquitectòniques.

  https://img.youtube.com/vi/rsCa9dDz4TU/0.jpg rsCa9dDz4TU
 • Guanya unes vambes Scott amb la Cursa de la Mercè!

  Des de l'Institut Barcelona Esports regalarem dos parells de vambes Scott, patrocinador de la cursa, entre tots els participants al concurs #ReviuLaMercè92. Què cal fer? Molt senzill:

  • Penjar una fotografia, amb roba esportiva i un element dels Jocs de BCN’92, en alguna de les tres xarxes socials: Facebook, Twitter o Instagram.
  • Utilitzar l’etiqueta #ReviuLaMercè92.
  • Estar inscrits a la Cursa de la Mercè 2017.
  • Seguir el perfil de BCN Esports de la xarxa social a través de la qual participeu.

  Teniu temps fins al 13 de setembre!

  https://img.youtube.com/vi/2Oty1gWM_Tw/0.jpg 2Oty1gWM_Tw
 • Què va ser de...

  Miriam Blasco va ser la primera esportista espanyola en aconseguir una medalla, la d'Or, a uns Jocs Olímpics, en aquest cas, als Jocs de Barcelona '92.

  Voleu saber què va fer després d'aquella fita?

  Mireu la fitxa!!

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/fitxamiriamblasco.jpg
 • Voluntariat i Barcelona '92, una llarga història

  Aquest documental repassa a través dels testimonis de nou voluntaris i diferents personalitats, el paper fonamental i extraordinari que va jugar el voluntariat en els Jocs de Barcelona '92.

  L'èxit va suposar una mobilització de persones voluntàries sense precedents en la història olímpica i paralímpica. Al voltant de 35.000 voluntaris van participar en els Jocs Olímpics i més de 15.000 en els Jocs Paralímpics.

  https://img.youtube.com/vi/OyIk1c7WJIU/0.jpg OyIk1c7WJIU
 • Els Jocs Olímpics en xifres

  Sabeu quines són les estadístiques més interessants del Jocs Olímpics de Barcelona '92?

  Els esports, les medalles, el recorregut de la torxa, la logística...

  Totes les xifres d'aquell estiu del '92 en aquesta infografia!

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/infoxifres_jocs_1.jpg
 • Adéu als millors Jocs Olímpics de la història

  El dimecres 9 de juliol es compleixen exactament 25 anys de la finalització dels Jocs Olímpics de Barcelona '92. Aquell diumenge de fa 25 anys, s'acabaven uns Jocs que van canviar la ciutat per sempre.

  Però no només la ciutat, que es va transformar de dalt a baix, els Jocs van suposar també un nou rumb per la societat barcelonina i per l'esport espanyol.

  "No em demanin que traslladi l'ambient que s'ha viscut a Barcelona a Atlanta, això és impossible", va dir Maynard Jackson, alcalde d'Atlanta, ciutat que va agafar el relleu olímpic de Barcelona.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/clausura_3.jpg
 • Barcelona s'emociona revivint els Jocs del 92

  El dimarts 25 de juliol, la ciutat comtal va viure una nit màgica amb una gran festa ciutadana per commemorar els 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92. La festa es va basar en tres espais: el Palauet Albèniz, els carrers de Barcelona i la Plaça Catalunya.

  El primer acte d'aquesta celebració es va fer al Palauet Albèniz. Allà, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i el Rei Felip VI van presidir un homenatge als atletes dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92. Un cop va acabar aquest acte, la torxa olímpica va iniciar el recorregut en mans d'Elisabeth Maragall, medallista olímpica a Barcelona '92 i neboda de Pascual Maragall.

  La torxa va circular per diferents carrers de Barcelona. Milers de persones van sortir al carrer per acompanyar els rellevistes, sobretot a la zona del Paral·lel i la Rambla. Un cop a Plaça Catalunya, Epi i Purificación Santamarta van fer l'últim relleu, abans que Antonio Rebollo tornés a encendre el peveter de l'Estadi Olímpic amb un llençament de fletxa simbòlic. La festa va acabar amb una actuació de 'Los Manolos'.

  https://img.youtube.com/vi/V2N2y53dp14/0.jpg V2N2y53dp14
 • Què va ser de...

  José Manuel Moreno va guanyar la medalla d'Or en la Contrarellotge d'1 km. de Ciclisme en pista dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92.

  Voleu saber què va fer després d'aquella fita?

  Mireu la fitxa!!

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/fitxamoreno_1.jpg
 • La revista d’INEFC, centrada en els Jocs

  L’INEFC publica al seu número 128 de la revista ‘Apunts Educació Física i Esports’ un primer article en relació als Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92. La intenció de l’Institut és dedicar els seus quatre pròxims números, aquest inclòs, a la commemoració del 25è aniversari d’aquest esdeveniment.

  El 1992, Barcelona va organitzar els XXV Jocs Olímpics. És l’esdeveniment esportiu més important que s’ha realitzat mai a Barcelona i probablement passaran molts anys abans que se’n torni a realitzar un altre d’aquestes característiques. Vint-i-cinc anys més tard, un dels objectius de la revista és analitzar l’impacte dels Jocs a la ciutat i al país i a través de diferents articles s’analitzarà l’impacte econòmic, esportiu i social.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/portada128.png
 • Els secrets del Museu Olímpic, al descobert

  El Museu Olímpic i de l'Esport organitza diferents visites guiades en el marc de la commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92. El dissabte 29 de juliol descobreix diferents secrets

  El dissabte 29 de juliol se celebra una nova jornada dels ‘Secrets del Museu Olímpic i de l’Esport‘. Aquesta iniciativa, emmarcada dins de les activitats de commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92. i organitzada pel mateix Museu, vol acostar la història i les diferents anècdotes de les olimpíades i la vocació esportiva de Barcelona a la població.

  La del 29 de juliol és la segona jornada d’aquesta iniciativa -la primera es va fer el 27 de maig- i explica els secrets i les històries dels diferents objectes que hi ha al museu. Per exemple, la història de la Copa Macaya, que va ser el primer trofeu de futbol que va existir a l’Estat espanyol, o la fletxa que va encendre el peveter de l’Estadi Olímpic de Montjuïcdurant la cerimònia d’inauguració dels Jocs de Barcelona.

  L’entrada té un preu d’11 euros i la visita té una hora de durada.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/img_20170201_161502-768x1024.jpg
 • El Reial Club de Polo de Barcelona, 25 anys després

  El Reial Club de Polo de Barcelona va ser la seu de les competicions d’hípica dels Jocs de Barcelona ’92. L’entitat celebra aquest 2017, 120 anys d’existència i va ser l’única instal·lació privada que va formar part dels Jocs BCN ’92. Actualment compta amb 10.500 abonats.

  https://img.youtube.com/vi/O3CYawcx9Eg/0.jpg O3CYawcx9Eg
 • Reviu la festa ciutadana del 25è aniversari dels Jocs

  Ahir, 25 de juliol, va ser just el dia en què fa 25 anys es van inaugurar els Jocs, i la plaça de Catalunya ha estat l'epicentre de la celebració amb vàries activitats commemoratives.

  La festa ha tingut com a elements més simbòlics un recorregut per relleus de la torxa i bandera olímpiques, amb Juan Antonio San Epifanio “Epi” i Purificación Santamarta com a últims rellevistes; l’encesa simbòlica del peveter a pl. Catalunya, a càrrec d’Antonio Rebollo; l’encesa del peveter de l’Estadi Olímpic; i l’actuació musical del grup Los Manolos, també a la pl. de Catalunya.

  Prèviament, el Palauet Albéniz ha estat l’escenari d’un acte institucional de reconeixement als atletes olímpics i paralímpics de Barcelona ’92, amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i els presidents dels Comitès Olímpics i Paralímpics Internacionals, Thomas Bach i sir Philippe Craven, respectivament, entre altres representants institucionals i esportius.

  https://img.youtube.com/vi/9CO0rW6EHp8/0.jpg 9CO0rW6EHp8
 • Circula pels Jocs Olímpics de Barcelona '92

  L'Ajuntament de Barcelona engega una particular i original iniciativa per a donar detalls històrics dels Jocs Olímpics de Barcelona '92. Es tracta d'un interactiu en el qual els usuaris poden circular amb un avatar.

  En el marc de les celebracions i activitats per commemorar els Jocs Olímpics de Barcelona, l’Ajuntament ha creat un interactiu web perquè tothom qui ho vulgui pugui repassar la història, les anècdotes i les vivències de l’esdeveniment en primera persona.

  L’original i divertida iniciativa es basa en la creació d’un avatar personalitzat, a través del qual es pot circular per diferents pantalles que expliquen la història dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92. L’objectiu és que els usuaris puguin conèixer secrets de la cita tot fent circular el seu avatar per diferents indrets de l’anella olímpica. Amb l’avatar es poden conèixer detalls de les cerimònies d’obertura i de clausura, així com diferents dades esportives i anecdòtiques.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/cloenda.png
 • La gran final del millor moment dels Jocs de Barcelona '92?

  Aquest any celebrem que fa 25 anys Barcelona va viure un dels moments més màgics de la seva història, els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92Per això, volem obrir la carpeta dels records i escollir, entre tots els seguidors i seguidores de l'Institut Barcelona Esports (BCN Esports)el millor moment dels Jocs de Barcelona '92.

  Com?

  A través del nostre canal de Twitter (@BCN_esports), a partir d'una sèrie d'enquestes en què es realitzarà una competició en format d'eliminatòries entre tots els moments seleccionats.

  la gran final, del 21 al 24 de juliol

  • Antonio Rebollo encén el peveter amb la fletxa.
  • Amics per sempre.

   

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/millor-moment-jocsfinal.jpg
 • Vine a l'exposició d'EFE sobre els Jocs!

  El dijous 20 de juliol de 2017, enmig de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92, se celebra a l’Espai Mercè Sala de l’intercanviador de metro Diagonal la presentació de l’exposició ‘Barcelona ’92 imatges. L’obra Olímpica’ de l’agència EFE.

  L’acte comptarà amb la presència i els parlaments de representants de TMB, de l’Ignasi Genovés, director general de Difusió de la Generalitat, Daniel Laga, coordinador d’ Esports de la Diputació de Barcelona, del Toni Pérez, ddirector del Gabinet de Presidència d’EFE, del Josep Vila, comissari i productor de la mostra, del Leandro Lamor, delegat de l’agència EFE a Catalunya, i, per últim, del comissionat d’Esports, David Escudé.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/foto_3.jpg
 • A la web olímpica, els documents dels Jocs!!

  La web del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92 conté un apartat de documents on podeu trobar diverses publicacions prèvies i posteriors dels Jocs de gran interés.

  Entre les diferents publicacions, estan les Memòries dels Jocs Olímpics i les dels Paralímpics, dos documents imprescindibles per saber tot el que va passar durant aquell estiu del '92. A més, també teniu a la vostra disposició diferents anàlisis d'experts sobre l'impacte d'aquest esdeveniment a la societat mundial a nivell social, comunicatiu, esportiu o cultural.

   

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/captura_de_pantalla_2017-07-13_a_les_9.14.26.png
 • L'AEMET celebra 25 anys de suport a les olimpíades

  L'Agència Estatal de Meteorologia va crear un pla específic de suport als Jocs Olímpics de Barcelona '92. El dimecres 12 de juliol se celebra un acte per commemorar els 25 anys de la col·laboració

  Els actes de commemoració pel 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92 no s’aturen. El dimecres 12 de juliol, la delegació territorial de Catalunya de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), celebra els 25 anys del suport de meteorològic a les olimpíades de l’any 92. Aquesta celebració es farà amb un acte al Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona.

  De fet, uns anys abans de les Olimpíades, el 1989, l’Institut Nacional de Meteorologia (INM), va acabar el pla d’Assistència Meteorològica, que contemplava la creació del Centre Meteorològic Olímpic. L’objectiu era generar un pla per tenir cert control de diferents competicions envers el clima que havia de fer mentre se celebraven les competicions. En aquest sentit es va vigilar amb lupa el temps que havia de fer a la ciutat durant els dies de la competició.

  Per tal de controlar el temps i el clima que feia a totes les seus, es van instal·lar estacions meteorològiques a cadascuna d’elles. Podeu consultar el temps que va fer a Barcelona durant els jocs aquí.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/aemet.jpg
 • Gaudiu de les millors cançons dels Jocs del '92

  La commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92 arriba a un dels seus punts culminants: el mes de juliol. Va ser aleshores quan, fa 25 anys, van començar uns Jocs Olímpics que van meravellar al món. I ho van fer, en bona part, gràcies al’esperit que es va transmetre durant els Jocs i sobretot a les cerimònies d’obertura i clausura.

  En aquest sentit, la música va tenir un paper fonamental per arribar als cors de tothom que va seguir els Jocs de Barcelona ’92. Per aquest motiu, des de l’Institut Barcelona Esports obrim un perfil a la xarxa musical Spotify, amb una llista especialment creada per recordar la música de Barcelona ’92.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/celebracions_1.jpg
 • El Pavelló de la Vall d’Hebron, 25 anys després

  L’actual Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron, abans Pavelló de la Vall d’Hebron, va ser fa 25 anys la seu de la fase preliminar de voleibol i de la competició de pilota basca, així com de la modalitat paralímpica golbol.

  L’equipament es va construir especialment per als Jocs de Barcelona ’92 i actualment és el segon equipament esportiu cobert més gran de la ciutat.

  https://img.youtube.com/vi/bIAV7MKTjCw/0.jpg bIAV7MKTjCw
 • El 25J, festa per celebrar els 25 anys dels Jocs

  David Escudé, comissionat d'Esports, ha explicat el contingut de la festa i ha destacat el fet de convertir la pl. de Catalunya "en el cor d'una festa popular i commemorativa de la fita olímpica, en clau d'homenatge als ciutadans i ciutadanes que també van contribuir a l'èxit de Barcelona 92".

  La festa tindrà l'epicentre a la plaça de Catalunya i com elements més simbòlics un recorregut per relleus de la torxa i bandera olímpiques, l'encesa simbòlica del peveter a pl. Catalunya, a càrrec d'Antonio Rebollo; l'encesa del peveter de l'Estadi Olímpic; i l'actuació musical del grup Los Manolos.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/cerimonia-dinauguracio-10.png
 • Caminada per recordar els Jocs de Barcelona '92

  El diumenge 2 de juliol arriba una nova caminada del Barnatresc, aquest cop la del Dia Olímpic (que se celebra el 23 de juny), i enguany s’emmarca en els actes de commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92.

  Per aquest motiu, els participants recorreran, a partir de les 9.30 hores, diferents espais de la ciutat i elements escultòrics relacionats amb els Jocs del ’92.

  Més informació

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/placa_dels_voluntaris-1024x768.jpg
 • El 20è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona Míting d'Atletisme recorda els Jocs del '92

  La Federació Catalana d’Atletisme (FCA), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell Català de l’Esport i la Diputació de Barcelona, organitza els dies 28 i 29 de juny de 2017, a l’Estadi Municipal Joan Serrahima de Barcelona, el 97è Campionat de Catalunya Absolut – 20è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona Míting d’Atletisme.

  Una presentació especial

  El comissionat d’Esports, David Escudé, assisteix dijous 29 de juny a l’acte previ del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona Míting d’atletisme que commemora el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92. La cita és a les 13.30 hores a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i comptarà amb la presència d’atletes protagonistes d’aquell esdeveniment: els campions olímpics Javier SotomayorEllen van Langen i Daniel Plaza; el medallista de bronze Javier García Chico, i una bona representació d’atletes catalans que hi van participar.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/ddrqazwxgaa8xg-.jpg
 • El TICB de waterpolo reviu els Jocs de BCN'92

  Les seleccions de waterpolo d'Espanya i Itàlia es veuran les cares a les Piscines Bernat Picornell (19h), al mateix lloc on fa 25 anys es va viure una de les finals més emocionants de la història de l’esport, que va acabar amb la medalla de plata per la selecció espanyola, després de 3 pròrrogues.

  Ho faran en el 16è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de waterpolo, organitzat per la Federació Catalana de Natació i que se suma als actes de commemoració del 25è aniversari dels Jocs de Barcelona '92.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/waterpolo_0.jpg
 • Celebrem el Dia Olímpic en un any molt especial!

  Des de 1948, el 23 de juny se celebra el Dia Olímpic per commemorar el naixement dels Jocs Olímpics, un 23 de juny de 1894 a París. L'objectiu dels Jocs sempre ha estat promoure la pràctica de l'esport a tot el món independentment de l'edat, gènere o habilitat física.

  El millor exemple d'objectiu complert és una ciutat com Barcelona, que enguany celebra 25 anys des de que fos seu olímpic d'uns Jocs que la van obrir al món i la van convertir en una de les capitals de l'esport.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/voluntaris_candidatura.jpg
 • L'Olímpic, un cavall que recorre Barcelona per commemorar els Jocs

  A partir de la iniciativa de nens i nenes de l'escola Virolai Grimm i amb la col·laboració del Reial Club de Polo de Barcelona i l'Institut Barcelona Esports, s'ha creat un cavall de fibra de vidre, que de manera simbòlica representa l'ànima i els records de la cita olímpica de l'any 1992.

  El cavall, anomenat 'Olímpic', recorre diferents zones de Barcelona durant tot l'estiu per tal de transportar les sensacions dels Jocs per tota la ciutat.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/olimpic.jpg
 • L'Estadi Olímpic Lluís Companys, 25 anys després

  Si Barcelona va ser el centre del món durant els Jocs del '92, l'Estadi Olímpic va ser l'epicentre dels Jocs. Com és habitual durant uns Jocs Olímpics i Paralímpics, l'Estadi és l'espai més important i on se celebren les Cerimònies d'Obertura i de Clausura, a més de les proves d'atletisme.

  Després de 25 anys, l'Estadi Olímpic és seu de grans concerts, d'activitats escolars i de l'Open Camp, el parc temàtic dedicat a l'esport.

  https://img.youtube.com/vi/jIcVEj1_oL8/0.jpg jIcVEj1_oL8
 • Festa final del Joc dels Jocs

  Tres mesos després de rebre el material, els 2.000 alumnes dels 33 centres educatius participants s'han trobat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys per a la festa final de cloenda del “Joc dels Jocs”, l’activitat pedagògica infantil i juvenil de commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92.

  El comissionat d’Esports, David Escudé, ha dirigit unes paraules als nens i nenes i el periodista i humorista Queco Novell, ha conduït l'acte.

  https://img.youtube.com/vi/bsvrGW3IK9w/0.jpg bsvrGW3IK9w
 • 25 anys ensenyant a gaudir del mar

  El Centre Municipal de Vela fa 25 anys! I per celebrar-ho, us convida a gaudir de les seves instal·lacions el 10 i 11 de juny amb una jornada de portes obertes per a tothom qui vulgui provar alguna de les seves activitats, i una regata per a navegants més experimentats.

  A més, el dissabte 10, a les 21 hores, està programada la Festa dels 25, amb un sopar a la fresca, concert i festassa.

  https://img.youtube.com/vi/E_t2ygpiKNY/0.jpg E_t2ygpiKNY
 • El Tennis Vall d’Hebron, 25 anys després

  Just després de ser seu dels Jocs de Barcelona '92, aquest equipament ja es va posar a treballar a favor del tennis a la ciutat, del qual n'és una referència amb 24 pistes i molta activitat durant l'any.

  En aquest espai, de 40.000 metres quadrats i situat al districte d’Horta-Guinardó, hi ha més de 38.000 entrades puntuals cada any, i té al voltant d’un miler d’abonats.

  https://img.youtube.com/vi/ewUmNLO-o8w/0.jpg ewUmNLO-o8w
 • El X Quadern Dones i Esport homenatja BCN'92

  Aquest any, el Quadern Dones i Esport commemora el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92 amb diferents articles històrics relacionats. A més, es repassa la trajectòria de les guanyadores del premi de l'any passat.

  Amb aquest Quadern, que s'entrega en el marc dels Premis Dona i Esport, es posa en valor el paper femení en l'esport, cada vegada més important al món i especialment, a la nostra ciutat.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/quadern_dones_i_esport_web.jpg
 • Un film per commemorar el 25è aniversari dels Jocs

  "Amics per sempre" és la pel·lícula dels Jocs Olímpics, i especialment, de l’esperit olímpic que es va estendre per tots els racons del país. És una pel·lícula que amb humor i nostàlgia mostra l’arribada d’aquesta modernitat així com la transformació d’un país: emocionalment i socialment.

  Dirigida per Román Parrado, el film es roda entre Barcelona i Calella i profunditza en la història del Carles, el propietari de l'últim xiringuito de la Barceloneta.

  https://img.youtube.com/vi/tTHnFYFNVWg/0.jpg tTHnFYFNVWg
 • El Port Olímpic, 25 anys després

  Consolidat com a àrea emblemàtica de Barcelona amb 740 amarradors i 85 establiments comercials, el port esportiu Port Olímpic de Barcelona va ser construït amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

  En un principi però, no estava previst que el Port Olímpic fos l'escenari de les proves de vela durant els jocs com finalment va succeïr. "La disciplina de vela no estava previst fer-la a Barcelona. Es parlava de Palma de Mallorca, de Palamós, però al final Barcelona va apostar per tenir la vela, i a més amb un fet important, i és que era la primera vegada que es feia davant de la vila olímpica", explica Joan Guitart, director del Port Olímpic.

  https://img.youtube.com/vi/KEcpLuTxnKw/0.jpg KEcpLuTxnKw
 • Surt a escena el logo paralímpic del 25è aniversari dels Jocs

  El divendres, 19 de maig, s'ha presentat al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona el logotip paralímpic de la commemoració dels 25 anys dels Jocs de Barcelona '92. L'acte ha estat conduït per David Escudé, Comissionat d'Esports, i, Gerardo Pisarello, alcalde accidental i ha comptat amb les intervencions de l'atleta paralímpica Maria Teresa Perales, una de les esportistes amb més medalles de la història; Josep Maria Trias, autor dels dos logos paralímpics, el de Barcelona 92 i el commemoratiu del 25è aniversari; Philippe Craven, president del Comitè Paralímpic Internacional, i Miguel Sagarra, secretari general del Comitè Paralímpic Espanyol.

   

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/img_2826.jpg
 • Lones commemoratives a les seus dels Jocs BCN'92

  Amb motiu de la celebració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92, les vint-i-una instal·lacions que van ser-ne seu a la ciutat de Barcelona, es vesteixen de gala amb una lona commemorativa de l’efemèride que inclou també la informació dels usos actuals de cada equipament.

  JUGUEU AMB NOSALTRES!

  Des del 18 de maig es posen en marca dos jocs: el joc “passaport a l’olimpisme”, en què cal recollir un passaport fictici i segellar-lo a les vint-i-una instal·lacions que van ser seu als Jocs; i el joc “A la recerca dels tresors olímpics”, que consisteix en trobar, amb l’ajuda d’una plataforma de geocerca, una sèrie de “tresors” amagats a prop d’onze d’aquestes instal·lacions. Teniu temps fins al 13 de setembre.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/lones_25_anys_jocs.jpg
 • El Velòdrom d'Horta, 25 anys després

  El Velòdrom va ser la la primera gran instal·lació construïda amb l’objectiu d’aconseguir la XXV Olimpíada per a la ciutat de Barcelona. Es va inaugurar el 1984, coincidint amb la disputa d’un campionat mundial de ciclisme. Vuit anys després, quan Barcelona va ser l'escenari dels considerats fins aleshores "millors Jocs Olímpics de la història" el Velòdrom va ser seu olímpica de les proves de ciclisme en pista.

  Actualment, s'anomena Velòdrom d'Horta Miquel Poblet, en honor al mític ciclista català considerat com el millor de tots els temps. La instal·lació és l'espai de referència del ciclisme en pista a la ciutat.

  https://img.youtube.com/vi/ydbgU6vUwNo/0.jpg ydbgU6vUwNo
 • La ciutat s'omple amb el millor cinema esportiu

  Del 8 al 12 de maig torna el BCN Sports Film Festival, que arriba a la 8a edició, amb 400 pel·lícules de 40 països diferents inscrites i una vuitantena competiran en la secció oficial del festival del 2017. Enguany, el certamen s'emmarca en la commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92.

  Aquest 2017, el festival amplia els espais de projecció a nou seus oficials: a les ja consolidades —el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch i la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel— s’hi sumen, a Barcelona, l’Auditori de Sant Martí, el Centre Cívic Fort Pienc, el Centre Cultural Casa Elizalde i els Cinemes Girona.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/sports_film_festival_barcelona_2017_c2.jpg
 • Voleu anar al Japó gràcies als Jocs de Barcelona '92?

  Enguany, fa 25 anys dels Jocs de Barcelona '92 i TMB se suma a la commemoració amb el concurs de relats curts online que arriba a l'11a edició.

  Precisament per celebrar aquesta gran efemèride de la ciutat, una de les categories del concurs té a veure amb els Jocs BCN '92, i per participar-hi haureu de crear un relat de 1992 caràcters sobre Barcelona i el bus o el metro. Podeu fer-ho entre el 26 d'abril i el 31 de maig, i el premi és d'allò més llaminer: un viatge al Japó per a dues persones.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/opi_relats.jpg
 • El Frontó Colom, 25 anys després

  Fa 25 anys, el Frontó Colom es va rehabilitar de dalt a baix per ser seu dels Jocs Olímpics de Barcelona '92. Ho va ser de pilota basca, un dels esports d'exhibició durant els Jocs i va ser l'única seu situada en ple centre de la ciutat, concretament a Les Rambles.

  Després dels Jocs, l'edifici es va adaptar com a Centre Esportiu Municipal i actualment és el CEM Colom, que dóna servei als veïns i veïnes del barri.

  https://img.youtube.com/vi/yc6_T5yk2rU/0.jpg yc6_T5yk2rU
 • El Palau Sant Jordi, 25 anys després

  El Palau Sant Jordi va ser dissenyat per l’arquitecte japonès Arata Isozaki i es va construir amb motiu dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92. Va ser un dels principals pavellons coberts dels Jocs i s'hi van disputar proves olímpiques com l'handbol, la gimnàstica i el voleibol. Als Jocs Paralímpics també va ser l'escenari de dues proves: el tennis taula i el voleibol.

  Actualment, la seva estructura permet adaptar el recinte perquè s’hi puguin celebrar tot tipus d’esdeveniments, des de concerts i espectacles fins a grans esdeveniments esportius.

  https://img.youtube.com/vi/G-HiljRrMiM/0.jpg G-HiljRrMiM
 • Nadal i López recreen l'encesa del peveter

  La tradicional Photo Opportunity del Barcelona Open Banc Sabadell 65è Trofeu Conde de Godó ha tingut lloc aquest matí a l'Estadi Olímpic Lluís Companys amb Rafael Nadal i Marc López. En motiu de la commemoració enguany del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92, s'ha recreat l'encesa del peveter amb Antonio Rebollo com a mestre de cerimònies.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/photo_oportunity_2017_nadal_lopez_rebollo.jpg
 • La primavera revifa l'esperit esportiu bomber

  En un acte a l’Espai Bombers, el dijous 20 de maig s'ha presentat la 19a edició Cursa dels Bombers de 2017, amb la presència del comissionat d’Esports, David Escudé.

  La Cursa dels Bombers torna als seus orígens: l’any passat ja va recuperar el recorregut tradicional i ara, ha tornat a la seva data habitual de la primavera, el dissabte 7 de maig a les 9 hores. A més, és un dels actes que forma part de la commemoració dels 25 anys de BCN '92.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/samarreta_cursa_bombers_25bcn92.jpg
 • 'Art sobre paper'

  Fins al 27 d'abril podeu presentar les vostres obres al concurs 'Art sobre paper' que relaciona diverses disciplines de les arts plàstiques i gràfiques amb l'esperit olímpic. A més aquest guardó, organitzat per la Fundació Barcelona Olímpica, té una mostra al centre de la ciutat.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/img_2162.jpg
 • 10a edició del Premi Dona i Esport

  Fins avui us podeu presentar al 10è Premi Dona i Esport que convoca l'Ajuntament de Barcelona a través de l'Institut Barcelona Esports té l'objectiu de fer visible la tasca de les dones en el món de l'esport, i difondre històries i reflexions sobre el paper de la dona en aquest àmbit. Alhora es vol contribuir a una presència paritària en totes les franges d'edat i en tots els àmbits de l'activitat física i esportiva.

  Aquest premi té quatre categories: El "Premi Mireia Tapiador a la promoció de l'esport", el "Premi a la Dona Esportista", el "Premi al Mitjà de Comunicació" i el "Premi al club esportiu de la ciutat”.

   

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/dones.jpg
 • Un Cobi fet amb 6.000 claus de la Vila Olímpica

  En Jordi Suari va soldar més de 6.000 claus dels apartaments dels esportistes olímpics i paralímpics als Jocs per fer una estàtua del Cobi de Mariscal que ocupa, orgullosa, l'aparador de la seva serralleria al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 223. El 23 d'abril el Cobi sortirà a passejar per ser el protagonista d'una festa ciutadana organitzada per l'Eix Maragall. 

   

  https://img.youtube.com/vi/qJfpC2EQjHw/0.jpg qJfpC2EQjHw
 • Sessió de la Comissió de Solidaritat Olímpica

  Barcelona ha estat triada com a lloc de trobada d'aquesta comissió en l’any del 25è aniversari dels Jocs de Barcelona'92. L’objectiu dels programes de Solidaritat Olímpica és organitzar l'assistència a tots els Comitès Olímpics Nacionals (CON), en particular els que tenen les majors necessitats, a través de programes multifacètics que prioritzen el desenvolupament dels esportistes, la capacitació dels entrenadors i dirigents esportius, i la promoció dels ideals olímpics, tal com marca la cinquena regla de la Carta Olímpica.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/c9hb7u9xgaa3nhw.jpg
 • El Pavelló de l'Espanya Industrial, 25 anys després

  El Pavelló de l'Espanya Industrial es va construir per ser l'escenari de la competició d'halterofília tant en els Jocs Olímpics com en els Paralímpics de Barcelona '92.

  Només un any més tard, el 1993, el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta va passar a ser-ne el responsable de la gestió i avui és un Centre Esportiu Municipal que dón servei a més de 7.500 persones usuàries, 900 cursetistes i 26 entitats.

  https://img.youtube.com/vi/rFNaImsFUlY/0.jpg rFNaImsFUlY
 • 3a Conferència 'Ciutat i Olimpisme' sobre el Voluntariat de Barcelona '92

  Al Recinte Modernista Hospital Sant Pau s'ha celebrat la 3a Conferència sobre el Voluntariat de Barcelona '92. La cita ha reunit a persones que van participar en els Jocs Olímpics i Paralímpics a la ciutat. A més, la jornada ha tingut una doble finalitat, perquè també s'ha presentat el Documental dels Voluntaris. La peça audiovisual ha estat un encàrrec per destacar el paper dels voluntaris durant la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92. Si vols recuperar la conferència en línia fes clic aquí.

   

   

  https://img.youtube.com/vi/NpbeNzcw9Hs/0.jpg NpbeNzcw9Hs
 • El Palau de la Metal·lúrgia, 25 anys després

  El Palau de la Metal·lúrgia es va inaugurar el 1929 amb motiu de l’Exposició Internacional i l’any 1992 va ser la seu de la competició d’esgrima. Avui dia és un pavelló dins del recinte firal al districte de Sants-Montjuïc que està integrat a les instal·lacions de la Fira de Barcelona i rep el nom de Pavelló 8. El palau fou dissenyat pels arquitectes Alexandre Soler i Amadeu Llopart. 

  https://img.youtube.com/vi/U-6E8yEJWrQ/0.jpg U-6E8yEJWrQ
 • Barcelona'92 representada per alumnes de la ciutat

  El Flic Flac Circ fa pujar sobre l’escenari als alumnes de diversos centres escolars de la ciutat. En aquesta edició es representa l’obra “Els 25 anys dels Jocs de Barcelona 92” per part de diferents grups d'alumnes que han treballat l'activitat a les classes d'Educació Física. L'activitat està organitzada per l’Escola de Circ de Nou Barris al Teatre SAT de Sant Andreu, amb la col·laboració del departament de Programes Escolars de l'Institut Barcelona Esports.

  https://img.youtube.com/vi/nl0Sm_oufAg/0.jpg nl0Sm_oufAg
 • Barcelona '92 entra a les escoles i els instituts

   "El joc dels Jocs" ja està en marxa! Més de 2.000 alumnes d'escoles i instituts de Barcelona fan activitats relacionades amb la història, els valors, els esports i la ciutat que va ser la seu dels Jocs Olímpics i Paralímpics el 1992. "El joc dels Jocs" és un conjunt de setze reptes dissenyats durant quatre mesos per diferents mestres i professors.

  https://img.youtube.com/vi/oSr79spOv5w/0.jpg oSr79spOv5w
 • El Pavelló de la Mar Bella, 25 anys després

  Actualment anomenat Complex Esportiu Municipal La Mar Bella, aquesta instal·lació esportiva va ser seu olímpica de bàdminton i seu paralímpica de boccia fa 25 anys, durant els Jocs de Barcelona '92.

  Avui és l'equipament de referència de l'esport escolar a la ciutat, seu del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona i on cada setmana s'hi desenvolupen desenes d'activitats esportives, habitualment dirigides a infants.

  https://img.youtube.com/vi/a6sPFLdTl0U/0.jpg a6sPFLdTl0U
 • Entrevista a Rafa Seguí, fotògraf dels Jocs

  Rafael Seguí va ser cap de fotografia del Diari i la Revista oficials dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92. L'entrevistem per conèixer com va viure els Jocs de Barcelona '92.

  Durant els Jocs es van formar tres equips de fotografia per a poder cobrir tot l’esdeveniment de la millor manera i ell s’encarregava específicament de gesitonar els fotògrafs que nodrien d’imatges el Diari i la Revista oficials.

  "Barcelona '92 va ser el més gran que li pot passar a un professional de la fotografia", afirma Seguí.

  https://img.youtube.com/vi/4C7eo5Cpwgc/0.jpg 4C7eo5Cpwgc
 • Nous audiovisuals al Museu Olímpic

  Coincidint amb el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92, el comissionat d’Esports, David Escudé ha inaugurat els nous espais i els nous audiovisuals del Museu Olímpic i de l’Esport.

  En primer lloc, s’han renovat els audiovisuals que concentren les imatges més impactants de l’esport i que es troben situats a la rampa de la planta baixa. En segon lloc, a la segona planta s’han creat tres espais nous: l’espai del motor, dedicat a les diverses modalitats d’aquesta disciplina; l’espai de fotografia Barcelona '92, commemorant els jocs d’ara fa vint-i-cinc anys; i l’espai de l’esport en imatges, en col·laboració amb el certament bianual FotoSport.

  https://img.youtube.com/vi/s1QAc6u_iSQ/0.jpg s1QAc6u_iSQ
 • Dones: 'reines', 'princeses' i 'sirenes' de l'esport?

  El paper de la dona en la pràctica esportiva, la sexualització de la figura femenina, l'ús de la dona com un objecte sexual i la manca d'informació sobre l'esport femení als mitjans han estat el centre de la 2a conferència del cicle 'Ciutat i olimpisme', dedicada a la 'Dona, esport i mitjans de comunicació', en la qual hi participaran dones relacionades amb el món de l'esport i els mitjans de comunicació per tal d'oferir una mirada crítica constructiva de la situació. A més, podeu recuperar la conferència en línia

   

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/van_langen_800m_ned.jpg
 • L'INEFC, 25 anys després

  L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) té actualment dues seus, una a Barcelona i una altra a Lleida. La seu de Barcelona està situada a Montjuïc, i es va construïr en el marc de la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92. Va ser obra de l'arquitecta Ricard Bofill i es va inaugurar l'any 1991. Durant els jocs, va ser seu olímpica de les competicions de lluita lliure i grecoromana, i durant la celebració dels jocs paralímpics s'hi van celebrar les proves d'esgrima en cadira de rodes i de judo.

   

  https://img.youtube.com/vi/f3hkXaH97PM/0.jpg f3hkXaH97PM
 • III ) Quines són les sensacions prèvies a la Zurich Marató de Barcelona?

  Després de conèixer la Mariona Blasi i com afronta la prova, o quin ha estat el procés d'entrenament, volem saber quines sensacions té de cara al diumenge, 12 de març, dia de la 39a edició de la Zurich Marató de Barcelona. En aquest tercer i últim reportatge, la clau és conèixer com es viuen els dies i els moments previs al gran dia. Nervis? Calma? Tot a punt!

  https://img.youtube.com/vi/nNkNsXbIzZ8/0.jpg nNkNsXbIzZ8
 • II ) Com és el procés de preparació de la Zurich Marató de Barcelona?

  En aquest segon reportatge, la Mariona Blasi ens explica com és el procés d'entrenaments per algú no professional i com es concilia amb la vida laboral i familiar.

  La Zurich Marató de Barcelona, que arriba aquest diumenge, 12 de març, aplegarà milers de corredors i corredores que porten molts mesos preparant-se per al gran dia!

  Si encara no coneixes la Mariona Blasi, no et perdis el 1r reportatge: Com afrontar i per què fer la Zurich Marató de Barcelona?

   

  https://img.youtube.com/vi/wS5Dlx9z5a0/0.jpg wS5Dlx9z5a0
 • I ) Com afrontar la Zurich Marató de Barcelona?

  Coneixem la Mariona Blasi, una apassionada de l'esport que amb 44 anys busca acabar la seva tercera Zurich Marató de Barcelona. A través de diferents reportatges que publicarem en els propers dies coneixerem tot allò relacionat amb ella i la marató, el procés d'entrenament i la conciliació laboral i familiar i com viu els moments previs.

  En aquest primer capítol, ens centrem en la Mariona i el repte d'afrontar una marató. A través del seu testimoni volem apropar-nos als milers de corredors i corredores amaters que diumenge, 12 de març, sortiran des de l'avinguda de la Reina Maria Cristina disposats a complir el repte de córrer 42km.

  https://img.youtube.com/vi/rCsvvPVXuec/0.jpg rCsvvPVXuec
 • Presentació de la 39a Zurich Marató de Barcelona

  El comissionat d’Esports, David Escudé, ha presentat aquest matí la Zurich Marató Barcelona 2017.

  L'acte ha tingut sis grans protagonistes, els medallistes olímpics de la marató de Barcelona '92, ja que enguany la Zurich Marató de Barcelona és un dels grans actes de commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de l'any 1992.

  Pel que fa les novetats de la cursa, més de 20.000 atletes participaran en aquesta nova edició de la prova, el 50% dels quals seran estrangers. També s'assoleix el 20% de dones, per tant, més de 4.000 dones, xifra rècord, prendran la sortida el diumenge, 12 de març.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/img-20170309-wa0000.jpg
 • Celebrem el Dia Internacional de les Dones!

  Recordem algunes de les dones olímpiques de Barcelona '92! Especialment Hassiba Boulmerka, campiona olímpica de 1.500 metres que va desafiar el masclisme de bona part del seu país, Algèria, fet que li va suposar amenaces per part de grups activistes islàmics.

  Malgrat tot, sempre ha tingut un paper cabdal en la lluita per l'igualtat de les dones especialment en l'esport, fet que li va suposar guanyar el Premi Príncep d'Asturies l'any 1995.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/17211960_1597649560264915_3499729898257872089_o_0.jpg
 • El Pau Negre, 25 anys després

  L’actual Complex Esportiu Municipal Pau Negre, inaugurat l’any 1975 amb el nom de Camp del Cinquantenari en homenatge al 50è aniversari de la Federació Catalana d’Hoquei, és avui en dia un equipament amb l'hoquei i l'atletisme com a grans protagonistes.

  L'any 1992, durant els Jocs Olímpics va ser el punt de sortida i arribada del cros, inclòs en la prova de Pentatló modern. Durant els Jocs Paralímpics va ser la seu de la competició de futbol 7.

  https://img.youtube.com/vi/APOYO4keub4/0.jpg APOYO4keub4
 • Les Piscines Picornell, 25 anys després

  Fa 25 anys les Piscines Picornell van ser seu dels Jocs de Barcelona '92. Avui, són un Centre Esportiu Municipal obert a la ciutadania.

  Actualment, les instal·lacions tenen dues piscines olímpiques, una de salts, una salta de fitness de 700 metres quadrats, un espai de crossfit, sales d'activitats dirigides, un espai de wellness i tres pistes de pàdel.

  Les Piscines Picornell es van rehabilitar per als Jocs, i van ser seu olímpica de natació, waterpolo, sincronitzada i pentatló; i seu paralímpica de natació.

  https://img.youtube.com/vi/DluNArmki48/0.jpg DluNArmki48
 • Comença el cicle 'Ciutat i olimpisme'

  Dimecres, 8 de febrer, a El Born Centre de Cultura i Memòria, ha començat el cicle de cinc conferències "Ciutat i olimpisme" amb la conferència "Els Jocs entre bastidors", en què diferents ponents van reflexionar sobre el paper que va tenir el Centre Municipal d'Operacions durant els Jocs, des d'on es gestionaven les emergències que sorgien durant l'esdeveniment. També van ser protagonistes de la xerrada el pla d'extensió de l'educació física, la Treva de Sarajevo, les instal·lacions olímpiques i el canvi de visió que hi va haver a la ciutat després dels Jocs.

  Un altre dels aspectes claus de la conferència va ser la presentació d'una reedició de la revista "La Municipal", que inclou una mostra dels articles publicats entre 1990 i 1994 vinculats amb els Jocs.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/1a_conferencia5.jpg
 • Presentació del 25è aniversari de Barcelona '92

  L’Ajuntament de Barcelona ha presentat en un acte, al Saló de Cent, el programa commemoratiu per celebrar els 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92 amb la presència de les màximes autoritats de l’esport català i espanyol.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/inici_25_anys_bcn92_0.jpg
 • Barcelona '92 celebra el 25è aniversari

  La ciutat està preparada per commemorar un dels moments més importants de la seva història: la celebració dels XXV Jocs Olímpics d'Estiu de l'any '92. La fita va suposar un punt d'inflexió per a la ciutat, que es va projectar al futur i al món. Per aquest motiu, en un acte al Saló de Cent i amb la presència de les màximes autoritats de l'esport de Catalunya i Espanya, l'Ajuntament dóna el tret de sortida oficial a la celebració d'aquest any commemoratiu en què recordem un dels episodis més importants de l'esport d'aquest país.

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/bcn-92.2.jpg
 • L'encesa del peveter, un dels moments dels jocs

  Antonio Rebollo, amb l'arc a les mans, esperava que arribés el foc de la torxa de mans del jugador de bàsquet Juan Antonio San Epifanio, conegut com Epi i últim relleu de la torxa olímpica en els Jocs de Barcelona '92. En aquest moment, l'arquer va encendre la fletxa i tot l'estadi, ple a vessar, es va quedar en silenci. Rebollo va disparar la fletxa cap a la part més alta de l'estadi, just on estava el peveter. Després d'uns instants d'incertesa, el peveter es va encendre i els XXV Jocs Olímpics d'Estiu van quedar oficialment inaugurats. Tot un èxit!

  https://www.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/videos.jpg

Recordem els Jocs!

Fa 25 anys Barcelona va viure un dels moments més importants de la seva història recent amb la celebració dels Jocs de Barcelona 1992. Enguany, volem recordar els Jocs com un esdeveniment que va projectar la ciutat al futur i al món com a gran ciutat esportiva i com a model de societat cívica.

Estadi Olímpic_agenda

Consulta tot el programa d’actes i activitats previstes per l’Ajuntament de Barcelona per commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpic i Paralímpics del ’92 i mantenir viu el record dels jocs.

Michael Jordan _històries olímpiques

Durant els Jocs de Barcelona 92 van succeïr un bon nombre d’anècdotes. Algunes van ser petites històries que es van convertir en moments icònics. Altres, grans moments que van marcar un abans i un després.

videos

T'apropem els millors reportatges, documentals i vídeos relacionats amb els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92, un esdeveniment que va canviar la ciutat. No us els perdeu!

Els Jocs Olímpics en el Flickr de BCN Esports

Latest uploaded, most relevant Flickr fotografies tagged 25bcn92 per BCN Esports

dg., 15/10/2017 - 12:40 - _MG_9573dg., 15/10/2017 - 12:39 - _MG_9567dg., 15/10/2017 - 12:36 - _MG_9519dg., 15/10/2017 - 12:38 - _MG_9544dg., 15/10/2017 - 12:36 - _MG_9509dg., 15/10/2017 - 12:33 - _MG_9488dg., 15/10/2017 - 12:33 - _MG_9494dg., 15/10/2017 - 12:32 - _MG_9474dg., 15/10/2017 - 12:32 - _MG_9467dg., 15/10/2017 - 12:32 - _MG_9435dg., 15/10/2017 - 12:32 - _MG_9453dg., 15/10/2017 - 12:30 - _MG_9414dg., 15/10/2017 - 12:30 - _MG_9412dg., 15/10/2017 - 12:30 - _MG_9402dg., 15/10/2017 - 12:30 - _MG_9407dg., 15/10/2017 - 12:30 - _MG_9399dg., 15/10/2017 - 12:26 - _MG_9340dg., 15/10/2017 - 12:30 - _MG_9393dg., 15/10/2017 - 12:22 - _MG_9311dg., 15/10/2017 - 12:22 - _MG_9308dg., 15/10/2017 - 12:25 - _MG_9330dg., 15/10/2017 - 12:22 - _MG_9306dg., 15/10/2017 - 12:22 - _MG_9293dg., 15/10/2017 - 12:14 - _MG_9234dg., 15/10/2017 - 12:14 - _MG_9233
25 out of 2,684 on Flickr