dt., 04/07/2017 - 15:18

Institut Barcelona Esports

Barcelona s'emociona revivint els Jocs del 92

Festes. La festa commemorativa dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona va ser un èxit ciutadà. Milers de persones van reunir-se a Plaça Catalunya per reviure la màgia de l'esdeveniment.

El dimarts 25 de juliol, la ciutat comtal va viure una nit màgica amb una gran festa ciutadana per commemorar els 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92. La festa es va basar en tres espais: el Palauet Albèniz, els carrers de Barcelona i la Plaça Catalunya.

El primer acte d’aquesta celebració es va fer al Palauet Albèniz. Allà, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i el Rei Felip VI van presidir un homenatge als atletes dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92. Un cop va acabar aquest acte, la torxa olímpica va iniciar el recorregut en mans d’Elisabeth Maragall, medallista olímpica a Barcelona ’92 i neboda de Pascual Maragall.

La torxa va circular per diferents carrers de Barcelona. Milers de persones van sortir al carrer per acompanyar els rellevistes, sobretot a la zona del Paral·lel i la Rambla. Un cop a Plaça Catalunya, Epi i Purificación Santamarta van fer l’últim relleu, abans que Antonio Rebollo tornés a encendre el peveter de l’Estadi Olímpic amb un llençament de fletxa simbòlic. La festa va acabar amb una actuació de ‘Los Manolos’.

 

Comparteix aquest contingut