dc., 01/03/2017 - 10:12

Institut Barcelona Esports

Com afrontar i per què fer la Zurich Marató de Barcelona?

Curses. A través del testimoni d'una corredora amater, la Mariona Blasi, coneixem tot el procés que porta a un atleta a plantejar-se fer la Zurich Marató de Barcelona.

El 12 de març milers de corredors i corredores sortiran de l’avinguda Maria Cristina, a les 8.30 hores, disposats a recórrer els 42,195km de la Zurich Marató de Barcelona. Cada any augmenta el nombre d’inscrits i el fenòmen del running creix dia a dia. Per aquest motiu, us apropem el testimoni d’algú que, sense ser professional i a mode d’afició, es planteja fer una marató.

És el cas de la Mariona Blasi, de 44 anys, que té dues filles i treballa a Barberà del Vallès en temes informàtics. A través de diverses càpsules audiovisuals, coneixerem una mica les seves inquietuds respecte el repte que suposa fer una marató, com s’ho fa durant tot el procés d’entrenaments a la vegada que s’ha de conciliar amb la vida laboral i familiar, i com viu els moments previs al gran dia.

L’objectiu dels reportatges és apropar tot allò relacionat amb el repte que suposa fer una marató per a qualsevol persona no professional que s’ho plantegi. Hi ha desenes de milers d’atletes amaters que cada any participen en curses i cada vegada n’hi ha més que s’atreveixen amb una marató.

La Mariona i la marató

En el primer dels reportatges a la Mariona ens explica que es va plantejar fer una marató com un repte personal, això sí “sempre preparada per algú per no lesionar-me”. Desvetlla també perquè en porta dues i està a punt per a la tercera: “quan estava corrent la primera marató vaig dir, mai més, i quan vaig arribar a meta vaig dir, quan és la següent?”, segurament una de les claus de l’auge d’aquest fenòmen de córrer, la satisfacció personal d’assolir un gran repte.

Aquest any té l’objectiu d’acabar amb bones sensacions, tot i que li agradaria fer la marató amb 3 hores i 35 minuts, “si puc”, diu, “i sinó, no passa res. No serà un fracàs no aconseguir-ho. Si acabo i acabo contenta, ja està”, afirma.

Reconeix que fer la marató “és patir, perquè arriba un moment que et fa mal tot”, però torna a insistir en què “el sentiment que tens quan arribes a meta, em pot”. La Mariona és una gran apassionada de l’esport, i explica que li agrada entrenar i que malgrat alguns dies no en tingui ganes, quan arriba a casa després de l’entrenament ja pensa en el proper.

Dona i esport

Cada any creix l’esport femení a la ciutat i les curses són un dels millors termòmetres per visualitzar-ho. En relació això, la Mariona ho té clar: “ja era hora que hi hagués més dones que es plantegin fer esport de debò i per gaudir-lo, no només per aprimar”, i acaba explicant que “a casa meva em diuen que no passi per casa si no he fet esport”.

Mira el 2n reportatge a la Mariona Blasi: Com és el procés de preparació de la Zurich Marató de Barcelona?

Mira el 3r reportatge a la Mariona Blasi: Quines són les sensacions prèvies a la Zurich Marató de Barcelona

Comparteix aquest contingut