dl., 06/03/2017 - 12:26

Institut Barcelona Esports

Com és el procés de preparació de la Zurich Marató de Barcelona?

Curses. En aquest segon reportatge, la Mariona Blasi ens explica com és el procés d'entrenaments per algú no professional i com es concilia amb la vida laboral i familiar.

Després de conèixer la Mariona Blasi i entendre com afronta i per què va decidir fer la Zurich Marató de Barcelona, en aquest segon reportatge ens endinsem a entendre com és el procés de preparació de la Zurich Marató de Barcelona per a una atleta no professional de 44 anys, amb marit, dues filles i una feina a Barberà del Vallès.

La Mariona ens explica que “per una marató, mínim has de començar a preparar-te sis mesos abans”, i també recomana sempre que es pugui “fer-ho amb algú que et programi els entrenaments”. En el seu cas, entrena tres dies a la setmana, amb sèries o tirades de diferent quilometratge en funció del període d’entrenament. També, diu, “ho complemento amb natació i amb bici”.

Com es concilia la vida laboral i familiar amb els entrenaments?

La gran majoria dels més de 20.000 participants de la Zurich Marató de Barcelona no es dediquen exclusivament a les curses. Per tant, han de treure temps d’allà on poden per entrenar tantes hores. En el cas de la Mariona, el seu dia a dia és “treballar tot el dia, quan surto entreno i després vaig a buscar les meves dues filles”, que també entrenen, en aquest cas a bàsquet. Moltes vegades atura els seus entrenaments per anar a buscar-les, tot i que compta, sempre, amb l’ajuda del seu marit amb qui de vegades s’ho combina.

“El paper de la família és total. Les nenes veuen que necessito córrer i el meu marit moltes vegades m’acompanya en els entrenaments”, explica la Mariona. I s’ennorgulleix del suport de la família i d’haver acabat la seva primera marató, també a Barcelona, “perquè li vaig fer la promesa a la meva filla que li donaria la medalla, sinó a mitja cursa hagués abandonat“.

Mira el 1r reportatge a la Mariona Blasi: Com afrontar i per què fer la Zurich Marató de Barcelona?

Mira el 3r reportatge a la Mariona Blasi: Quines són les sensacions prèvies a la Zurich Marató de Barcelona?

Comparteix aquest contingut