dv., 05/05/2017 - 07:43

Institut Barcelona Esports

El Frontó Colom, 25 anys després

Seus. Aquest equipament situat a Les Rambles i que va ser seu olímpica de pilota basca, és avui un Centre Esportiu Municipal força peculiar amb 7 plantes i que dóna servei a milers de veïns i veïnes.

Fa 25 anys, el Frontó Colom es va rehabilitar de dalt a baix per ser seu dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92. Ho va ser de pilota basca, un dels esports d’exhibició durant els Jocs i va ser l’única seu situada en ple centre de la ciutat, concretament a Les Rambles.

Després dels Jocs, l’edifici es va adaptar com a Centre Esportiu Municipal i actualment és el CEM Colom, que dóna servei als veïns i veïnes del barri. Cada dia unes 500 persones gaudeixen de l’esport, l’activitat física i el fitness en aquest equipament que té uns 1.500 abonats. L’edifici, tot i adaptar-se, manté l’estructura del frontó, gran característica de la instal·lació i és un dels centres esportius municipals més peculiars, amb 7 plantes molt diversificades.

El centre està adreçat a persones de totes les edats i s’hi fan activitats per a totes elles. A més, té una vessant solidària important, amb la realització de diferents esdeveniments i activitats durant l’any per tal de fomentar la relació entre els usuaris i la col·laboració en projectes solidàris.

Un edifici amb molta història

L’edifici  on es troba el Frontó Colom va ser construït l’any 1892 per Francesc Rogent i Pedrosa. La casa va pertànyer al fotògraf Napoleón, un dels pioners a la Barcelona de finals del XIX i el primer empresari de cinema. Aquí es van fer les primeres projeccions regulars amb l’aparell Lumière. L’any 1941 es va reformar per instal·lar-hi el Frontó Colom.

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut