dv., 28/04/2017 - 07:21

Institut Barcelona Esports

El Palau Sant Jordi, 25 anys després

Seus. Construït l'any 1990 amb motiu dels Jocs BCN'92, el Palau Sant Jordi és un dels recintes estrella de la ciutat en quan a celebració de tot tipus d'esdeveniments: concerts, espectacles, esports, etc.

El Palau Sant Jordi va ser dissenyat per l’arquitecte japonès Arata Isozaki i es va construir amb motiu dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92 a la muntanya de Montjuïc, formant la denominada Anella Olímpica juntament amb l’Estadi Olímpic Lluís Companys, l’Esplanada Olímpica i el Sant Jordi Club. L’element que més el distingeix és la cúpula, que va ser construïda a nivell del terra i elevada durant 10 dies per 12 gats hidràulics fins a aconseguir la seva posició actual.

L’obra es va inaugurar el 21 de setembre de 1990 i durant els Jocs, va ser la seu de les proves olímpiques d’handbol (finals), gimnàstica (competició) i voleibol (fases finals), i de les paralímpiques de tennis taula i voleibol.

Actualment, la seva estructura permet adaptar el recinte perquè s’hi puguin celebrar tot tipus d’esdeveniments. De fet, el Palau Sant Jordi és un dels recintes més emblemàtics de la ciutat on s’hi celebren concerts, espectacles, esdeveniments esportius, etc. El Palau Sant Jordi disposa, a més, d’una sèrie de sales integrades a la instal·lació que es poden utilitzar de manera independent per a reunions, festes, llançament de nous productes i petits esdeveniments.

Comparteix aquest contingut