×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: imgsbodypost a bcn_news_page() (línia 688 de /var/www/apps/app0108/www/25anysolimpica/sites/all/modules/bcn_news/bcn_news.module).

dv., 03/03/2017 - 10:06

Institut Barcelona Esports

El Pau Negre, 25 anys després

Equipaments. El cros de la prova olímpica de Pentatló i el futbol 7 paralímpic es van celebrar al Pau Negre durant els Jocs. Avui, l'hoquei i l'atletisme monopolitzen les activitats a la instal·lació.

L’actual Complex Esportiu Municipal Pau Negre es va inaugurar l’any 1975 amb el nom de Camp del Cinquantenari en homenatge al 50è aniversari de la Federació Catalana d’Hoquei. Tres anys més tard, el 1978, es va rehabilitar la instal·lació i se li va posar el nom de Pau Negre, jugador i directiu vinculat a l’hoquei català.

Per aquest motiu, el Pau Negre és, avui en dia, un equipament dedicat, en bona part, a l’hoquei herba, amb equips com el F.C. Barcelona o el Catalonia com a principals usuaris de la instal·lació durant l’any. També moltes entitats o grups d’entrenament utilitzen la pista d’atletisme del Camp del Migdia per a entrenar de forma puntual.

Un camp amb història prèvia als Jocs

Inicialment el camp estava ubicat uns 150 metres d’on està actualment, però la construcció de l’Anella Olímpica, concretament de l’INEFC i del Palau Sant Jordi, va fer que es traslladés uns metres mes enllà. Joan Oliver, director del Pau Negre, ens explica que “la idea inicial era que el Pau Negre fos la seu de l’hoquei durant els Jocs Olímpics, però finalment el COOB va decidir traslladar tot l’hoquei a Terrassa”, fet que va generar una mica de polèmica.

Tot i això, el Pau Negre va ser seu d’entrenament d’hoquei i també va ser el punt d’arribada i sortida del cros, inclòs en la prova olímpica de Pentatló modern. El desnivell de la muntanya de Montjuïc va ideal per dissenyar un circuit amb el centre neuràlgic al Pau Negre. Pel que fa els Jocs Paralímpics, s’hi va celebrar la competició de futbol 7.

Comparteix aquest contingut