dj., 06/07/2017 - 08:17

Institut Barcelona Esports

El Pavelló de la Vall d'Hebron, 25 anys després

Seus. L'avui CEM Olímpics Vall d'Hebron és la instal·lació de referència del voleibol i la pilota a la ciutat, precisament les dues discplines de les quals en va ser seu olímpica fa 25 anys.

L’actual Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron, abans Pavelló de la Vall d’Hebron, va ser fa 25 anys la seu de la fase preliminar de voleibol i de la competició de pilota basca, així com de la modalitat paralímpica golbol. L’equipament es va construir especialment per als Jocs de Barcelona ’92 i actualment és el segon equipament esportiu cobert de la ciutat més gran.

La instal·lació té una pista poliesportiva, les graderies de la qual tenen una capacitat per a 3.000 persones. A la pista és habitual veure-hi voleibol, tot i que també s’hi pot practicar futbol sala, bàsquet o altres esports. A més, l’equipament té tres frontons per jugar a pilota, sent el centre esportiu de la ciutat referència en aquest esport.

Després dels Jocs, s’hi va construir també, una piscina coberta climatitzada de 20 x 10 metres amb sis carrers per nedar, vestidors per a tots els abonats, quatre sales d’activitats dirigide, una sala de fitnes de 250 metres quadrats, una piscina d’estiu, una pista poliesportiva exterior i una sala social. El CEM Olímpics, registra anualment un total de 150.000 persones entre abonats, esportistes, cursetistes i usuaris de la piscina d’estiu i, cada any, és l’escenari d’uns 12 grans esdeveniments esportius i culturals que fan que en aquest centre hi passin anualment unes 200.000 persones aproximadament.

A més, en els propers mesos, l’empresa IGE BCN, que gestiona el pavelló des de fa 25 anys, i l’Ajuntament de Barcelona, han arribat a un acord per invertir-hi més d’1,5 milions d’euros per reformar-lo i actualitzar-lo.

Comparteix aquest contingut