×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: imgsbodypost a bcn_news_page() (línia 688 de /var/www/apps/app0108/www/25anysolimpica/sites/all/modules/bcn_news/bcn_news.module).

dc., 10/05/2017 - 15:33

Institut Barcelona Esports

El Velòdrom d'Horta, 25 anys després

Aquesta instal·lació, referència del ciclisme en pista a la ciutat, es va inaugurar l'any 1984 i va ser seu olímpica d'aquest esport. Actualment, també té un espai per al trial i el BMX.

El Velòdrom va ser la la primera gran instal·lació construïda amb l’objectiu d’aconseguir la XXV Olimpíada per a la ciutat de Barcelona. Es va inaugurar el 1984, coincidint amb la disputa d’un campionat mundial de ciclisme. Vuit anys després, quan Barcelona va ser l’escenari dels considerats fins aleshores “millors Jocs Olímpics de la història” el Velòdrom va ser seu olímpica de les proves de ciclisme en pista. Un dels grans protagonistes va ser José Manuel Moreno, que va aconseguir medalla d’or per a la delegació espanyola en la prova de contrarrellotge d’1km.

Actualment, s’anomena Velòdrom d’Horta Miquel Poblet, en honor al mític ciclista català considerat com el millor de tots els temps. La instal·lació és l’espai de referència del ciclisme en pista a la ciutat i té una corda (track) homologada de 250 metres, revestida de fusta. S’hi realitzen competicions anualment, com campionats de Catalunya o Trofeus Internacionals Ciutat de Barcelona.

Des del Velòdrom també es fomenta una Escola de Ciclisme, un projecte esportiu que no es fixa només en l’àmbit competitiu, sinó que, al mateix temps, forma els nens i nenes com a persones i ciutadans a través de la bicicleta, amb coneixements sobre seguretat viària i tota una sèrie de valors humans.

Des de 2015, espai de BMX

L’estiu de l’any 2015 es va renovar la instal·lació amb una inversió de 2 milions d’euros. La principal millora va ser la remodelació per complet d’un circuit de BMX, que es va fer més segur i està preparat per ser la seu de campionats d’Europa d’aquesta modalitat de ciclisme.

Comparteix aquest contingut