dj., 15/06/2017 - 09:03

Institut Barcelona Esports

L'Estadi Olímpic Lluís Companys, 25 anys després

Seus. Avui és seu de l'Open Camp, de grans concerts i d'algunes activitats escolars. Fa 25 anys, va ser l'epicentre dels Jocs i ens va deixar imatges per a la memòria històrica de la ciutat.

Si Barcelona va ser el centre del món durant els Jocs del ’92, l’Estadi Olímpic va ser l’epicentre dels Jocs. Com és habitual durant uns Jocs Olímpics i Paralímpics, l’Estadi és l’espai més important i on se celebren les Cerimònies d’Obertura i de Clausura, a més de les proves d’atletisme. Barcelona no només no va ser-ne una excepció, sinó que dins l’Estadi Olímpic es van viure moments històrics que quedaran per sempre en la memòria històrica de Barcelona. Des de la fletxa de Rebollo per encendre el peveter -que va repetir en els Jocs Paralímpics- o la salutació al món dient ‘HOLA’, fins al final de festa de Los Manolos per tancar els que serien, fins aleshores, els millors Jocs Olímpics de la Història.

Després de 25 anys, l’Estadi Olímpic és seu de grans concerts, d’activitats escolars i de l’Open Camp, el parc temàtic dedicat a l’esport. A més, durant aquests anys, ha estat la seu del Campionat del Món d’Atletisme Junior al 2012 i del Campionat d’Europa d’Atletisme al 2010. També, durant 12 anys, del 1997 al 2009, va ser el camp de futbol del RCD Espanyol de Barcelona, i on l’equip barceloní jugava els partits com a local.

Un Estadi amb història

’Estadi Olímpic, obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura, va ser inaugurat el 20 de maig de 1929 en el marc de l’Exposició Internacional de Barcelona i estava destinat a ser la seu de la Olimpíada Popular del 36, però la situació política del moment ho va impedir i va quedar en desús. Gràcies a la candidatura de Barcelona com a seu olímpica, l’Estadi va reviure gràcies a l’equip d’arquitectes format per Gregotti, Correa, Milà, Margarit i Buixadé. A l’any 1985 es van iniciar les obres de remodelació total de l’Estadi dotant-lo d’equipaments i serveis per rebre uns Jocs Olímpics i Paralímpics. Tot l’estadi va ser remodelat exceptuant la seva façana que conserva encara el seu aspecte original, i es va tornar a inaugurar el 1989.

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut