dv., 24/11/2017 - 10:04

Institut Barcelona Esports

La I Jornada de la Lliga Catalana de Boccia celebra els 25 anys dels Jocs BCN '92

Boccia. Fa 25 anys el CEM la Mar Bella va ser la seu de la Boccia als Jocs Paralímpics de Barcelona '92.

El diumenge 26 de novembre l’esport per a persones amb diversitat funcional pren el protagonisme a Barcelona. I és que se celebra la I Jornada de la Lliga Catalana de Boccia. La competició es disputa al CEM de la Mar Bella, el mateix lloc on es va celebrar la competició d’aquest esport als Jocs Paralímpics de Barcelona ’92. De fet, la I Jornada de la Lliga Catalana de Boccia serveix per commemorar els 25 anys de l’esdeveniment.

La competició es disputa des de les 9:30h del matí fins a les 14:30h de la tarda, i es divideix en 4 modalitats d’aquest esport:

  • BC4: Composta per jugadors amb disfunció locomotriu severa a les quatre extremitats, combinada amb un pobre control dinàmic del tronc, d’origen no cerebral o cerebral degeneratiu. El jugador haurà de demostrar destresa suficient per manipular i llençar la bola al terreny de joc. Mostrarà evidents dificultats alhora de dur a terme aquest moviment. Pot ser observable una falta de control alhora de sincronitzar els moviments, així com la suavitat i velocitat alhora d’executar-los. No podran ser ajudats per cap auxiliar. Poden únicament demanar ajut de l’àrbitre per recollir una bola o entrar al terreny de joc.
  • BC3: Per jugadors amb una elevada disfunció locomotriu a les quatre extremitats d’origen cerebral o no. Els jugadors no s’impulsen de manera funcional, pel que dependran d’un auxiliar o cadira de rodes elèctrica. Els jugadors tindran dificultat a l’hora d’agafar o llençar la bola, podent tenir moviment en el braç però insuficient amplitud de moviment com per llençar de manera contundent una bola al terreny de joc. Es permet a cada jugador ser ajudat pel seu auxiliar corresponent, aquest estarà a la zona del box dels jugadors però mantenint-se d’esquenes a la pista i amb la mirada apartada del terreny de joc.
  • Parelles BC3: Els jugadors hauran de ser classificats aptes per jugar a la divisió BC3. Una parella BC3 haurà d’incloure un substitut. Dos dels jugadors seran paralítics cerebrals. El tercer jugador inscrit pot no ser d’origen cerebral.
  • Equips: Jugadors classificats aptes pel joc tant en Individual BC1 com en Individual BC2. Un equip haurà d’estar compost per almenys un jugador de la classe BC1 en el camp. Està permès que cada equip pugui estar assistit per un auxiliar. Cada equip comptarà amb 3 jugadors a la pista i es contempla que hi hagi un substitut o dos, si pertanyen a classes diferents.

Comparteix aquest contingut