dj., 23/02/2017 - 15:05

Institut Barcelona Esports

Les Piscines Picornell, 25 anys després

Equipaments. Fa 25 anys les Piscines Picornell van ser seu dels Jocs de Barcelona '92. Avui, són un Centre Esportiu Municipal obert a la ciutadania.

Fa 25 anys les Piscines Picornell van ser seu dels Jocs de Barcelona ’92. Avui, són un Centre Esportiu Municipal obert a la ciutadania. Actualment, les instal·lacions tenen dues piscines olímpiques, una de salts, una sala de fitness de 700 metres quadrats, un espai de crossfit, sales d’activitats dirigides, un espai de wellness i tres pistes de pàdel.

Les Piscines Picornell ja estaven construïdes abans dels Jocs, però es van rehabilitar de dalt a baix per al gran esdeveniment del ’92. Durant els Jocs Olímpics, s’hi van disputar proves de diversos esports com la natació, el waterpolo, la sincronitzada i el pentatló. Alguns dels moments més recordats són la medalla de Martín López Zubero en natació, o la final de waterpolo entre Espanya i Itàlia que va acabar amb la derrota del combinat espanyol a la prórroga. Les Picornell també van ser seu paralímpica, en aquest cas de natació.

Les seus olímpiques, en ús

Moltes ciutats olímpiques del món tenen un gran problema després dels Jocs: les instal·lacions construïdes i la inversió realitzada. En la gran majoria de ciutats, les zones olímpiques queden obsoletes després dels jocs i les instal·lacions solitàries i abandonades. A Barcelona, en canvi, es va pensar tota una estructura d’instal·lacions que després es pogués utilitzar i, a dia d’avui, gairebé totes les instal·lacions tenen un ús en la majoria de casos per als veïns i les veïnes de la ciutat.

“Els Jocs no només van ser els millors de la història fins al moment, també van donar un impuls a l’esport i la ciutat va fer un canvi molt important. A dia d’avui gairebé el 100% d’instal·lacions estan en ús i això es fonamental per poder transmetre els valors i la cultura de l’esport”, explica el Dídac Martínez, director de les Piscines Picornell.

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut