dl., 12/06/2017 - 12:32

Institut Barcelona Esports

Milers d'alumnes participen en la festa final del Joc dels Jocs

Educació. Al voltant d'uns dos mil alumnes han omplert l'Estadi Olímpic Lluís Companys en la festa final del Joc dels Jocs, en un acte conduït per Queco Novell i en què hi ha participat David Escudé.

Dilluns 12 de juny, duran tot el matí, s’ha celebra a l’Estadi Olímpic Lluís Companys la festa final del “Joc dels Jocs”, l’activitat de promoció de l’esport escolar commemorativa dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics que durant més de tres mesos més de 2.000 alumnes de 33 centres educatius han estat treballant des de diferents vessants. El sis de març les escoles i instituts van rebre la capsa que contenia el material didàctic d’aquest joc i el 12 de juny ho han posat en comú amb la resta de centres participants.

L’acte ha començat a les 10 hores amb la sortida a la pista d’atletisme dels grups participants i la presentació de la festa i de la dinàmica d’actuacions per part del conductor de l’acte, el periodista, actor i humorista Queco Novell. Un cop tot clar i tothom preparat per començar, el comissionat d’Esports, David Escudé, ha dirigit unes paraules als infants, joves, mestres i familiars: “Volem explicar als joves què va significar per Barcelona ser seu dels Jocs Olímpics i Paralímpics”.

S’han realitzat cinc actuacions corresponents als cinc dels reptes plantejats pel Joc: desfilada de les torxes fabricades, recollida de la bandera gegant feta a partir dels trossos confeccionats per cada centre, construcció de torres humanes, curses de relleus i percussió corporal. Un cop acabada l’última actuació, tot l’estadi ha ballat la rumba “Barcelona tiene poder”.

Què és el “Joc dels Jocs”?

“El Joc dels Jocs” és un conjunt de setze reptes dissenyats durant més de tres mesos per diferents mestres i professors, empaquetats en una caixa que es va entregar als diferents centres participants a principis de març. Confeccionar una torxa olímpica amb un con de porexpan o representar la coreografia de percussió corporal en el marc de la festa de cloenda en qüestió són dos exemples d’aquests reptes que s’hi proposen. Quatre d’ells són obligatoris, i la resta s’han realitzat segons interessos i necessitats de cada grup. Això sí, només els que els hagin fet tots aconseguiran destapar la col·lecció completa de setze cartes que es desbloquegen una a una al superar cada repte. Cada carta és un o una esportista dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona 92, amb la seva biografia al revers.

Comparteix aquest contingut