dv., 03/03/2017 - 13:42

Institut Barcelona Esports

"Els joc dels jocs" apropa Barcelona'92 a les escoles

Educació. El 6 de març s'ha iniciat aquesta iniciativa amb el lliurament del material didàctic a través del qual els centres educatius participaran en la commemoració dels 25 anys de Barcelona '92.

El material didàctic elaborat per fer partícips als centres educatius de la ciutat de la commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona ’92 ja és a les escoles.

L’acte de presentació del 6 de març de 2017 ha estat l’inici de les activitats educatives que tindran lloc a diferents escoles i instituts de la ciutat. Aquestes activitats proposen als infants i joves de 3r de primària a 1r de batxillerat una immersió en els Jocs de Barcelona ’92, en la seva història, en l’esport, en els seus valors i en la ciutat que els va acollir. Com a cloenda d’aquest aprenentatge, els més de 2.000 alumnes participants assistiran a l’acte festiu final que se celebrarà el dilluns 12 de juny a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc.

Què és el “Joc dels Jocs”?

“El Joc dels Jocs” és un conjunt de setze reptes dissenyats durant quatre mesos per diferents mestres i professors. Confeccionar una torxa olímpica amb un con de porexpan o representar una coreografia de percussió corporal en el marc de la festa de cloenda en són dos exemples.

Quatre dels reptes són obligatoris, i la resta es poden fer segons interessos i necessitats de cada grup. Això sí, només fent-los tots es podrà completar la col·lecció de setze cartes que es desbloquegen una a una al superar cada repte. Cada carta és un o una esportista dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona 92, amb la seva biografia al revers.

Dilluns 6 de març, després de l’explicació dels materials, es procedirà al seu lliurament individual a les persones representants de cada escola i institut. En aquesta proposta pedagògica hi participen trenta-tres centres educatius: cinc instituts, vint-i-sis escoles i dos centres d’educació especial. 2.130 alumnes en total.

Comparteix aquest contingut