dj., 09/11/2017 - 12:33

Institut Barcelona Esports

Últim dia del TICB d'Escacs

Escacs. Del 9 al 17 de novembre se celebra a l'Ateneu Barcelonés el 22è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d'Escacs

Des del dijous 9 al divendres 17 de novembre se celebra el 22è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’Escacs, un campionat que es disputa al recinte de l’Ateneu Barcelonès, al carrer de la Canuda, 6. El trofeu l’organitza la Federació Catalana d’Escacs i és el que té major nivell de tots els que es disputen anualment a Catalunya. Com molts dels grans esdeveniments esportius d’enguany, està emmarcat en el 25è aniversari dels Jocs de Barcelona ’92.

A més de poder presenciar les partides, el torneig compta amb comentaristes que analitzen en directe les partides per al públic assistent. Tanmateix, els jugadors participants també comenten diàriament les seves partides al finalitzar cada ronda i la sala de joc està equipada amb pantalles on es poden visionar les partides. Hi participen 10 participants, aquest any nou grans mestres i un mestre internacional i el premi a repartir és de 8.200 euros.

Paral·lelament a la competició absoluta, la mateixa seu serà l’escenari del II Memorial Arturo Pomar, dos torneigs amb els millors jugadors catalans sub-10 i sub-12.

El TICB acumula una trajectòria exemplar i al llarg de vint edicions ha vist passar jugadors de gran renom com Krasenkow, Dreev, Georgiev, Timman, Jobava, Andersson, Jussupow, Nielsen, Balogh, Li Chao, Illescas, Gulko, Nikolic, Morozevich, o els grandíssims Gashimov i Korchnoi.  Aquests i molts d’altres s’han enfrontat, al llarg d’aquests anys, als millors jugadors catalans del moment.

El torneig es pot seguir per Internet mitjançant els portals: www.escacs.cat (de la Federació Catalana d’Escacs) i Chess 24.

 

Comparteix aquest contingut