dc., 21/06/2017 - 11:01

Institut Barcelona Esports

Voluntariat i Barcelona '92, una llarga història

25BCN92. Aquest documental repassa a través dels testimonis de nou voluntaris i diferents personalitats, el paper fonamental i extraordinari que va jugar el voluntariat en els Jocs de Barcelona '92.

Amb motiu de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92, l’Institut Barcelona Esports, conjuntament amb l’estudi Karabot, ha produït el documental: “Voluntariat i Barcelona ’92, una llarga història”.

La peça audiovisual és un homenatge als voluntaris i voluntàries que van fer possible els Jocs de Barcelona ’92, en el que va ser un èxit i una mobilització de persones voluntàries sense precedents en la història olímpica i paralímpica. Al voltant de 35.000 voluntaris van participar en els Jocs Olímpics i més de 15.000 en els Jocs Paralímpics. Fins i tot hi va haver persones que es van haver de quedar sense poder participar-hi.

El documental ens apropa el testimoni de nou voluntaris, que expliquen quin paper van jugar i com va ser el dia a dia durant els Jocs, les emocions, com ho van viure, i per què van decidir participar en els Jocs de forma altruista. Tots ells, apareixen amb l’acreditació, que encara conserven, i amb la roba que lluïen durant els Jocs.

També participen en el documental, l’acaldessa actual de la ciutat, Ada Colau, que reconeix el gran paper històric del voluntariat a Barcelona; Paco Segura, qui va ser responsable de l’Equip Barcelona ’92 dins del COOB, i va jugar un paper fonamental en tota l’organització del voluntariat en els Jocs; i Enric Truñó, regidor d’Esports de l’Ajuntament durant els Jocs.

Comparteix aquest contingut