Dia Mundial de l’Alimentació, millor si és sostenible

El 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació, promogut per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).

Dia Mundial Alimentació
21/10/2025 - 12:26 h - Comerç i mercats

Els sistemes agroalimentaris, també els que proveeixen la ciutat de Barcelona, s’enfronten a desafiaments sense precedents com conflictes, fenòmens climàtics extrems, crisis econòmiques i desigualtat creixent, que exerceixen una pressió cada vegada més intensa sobre la terra que conreem, l’aigua de què depenem i la biodiversitat que sustenta la vida.

Les cadenes de subministrament continuen sent fràgils, i els efectes de la disrupció ja s’estan fent notar a les llars, els mercats i els camps de tot el món. És per això que la FAO impulsa aquest dia internacional, a què se suma Barcelona amb les seves polítiques alimentàries.

Com contribueix Barcelona a l’alimentació sostenible?

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes, dins la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació, impulsa accions per promoure un sistema alimentari més saludable, sostenible i inclusiu a la ciutat. També

Tot va començar el 2021: Barcelona va ser la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. En aquest context, i amb la col·laboració de la pagesia, les associacions, les empreses, el món científic i les administracions locals, es van promoure més de noranta projectes i més de dues-centes activitats relacionades amb l’alimentació sostenible. I des de llavors, la Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes de l’Ajuntament no ha parat: amb una mirada transversal i col·laborativa, coordina iniciatives amb altres administracions, entitats socials, actors econòmics, xarxes comunitàries i altres institucions per contribuir, des de l’àmbit local, a la transformació del model alimentari.

Aquest compromís se suma a tots els esforços que també fa la Direcció de Comerç, Restauració i Alimentació, i es concreta en múltiples projectes arreu de Barcelona: programes educatius, suport a la producció i distribució de proximitat, iniciatives que vinculen la ciutadania amb el territori i la cultura alimentària, i accions per facilitar l’accés a una alimentació adequada, entre d’altres.

Consulteu aquí tots els projectes d’alimentació sostenible a la ciutat!

O consulteu què podeu fer!