Sopa de tomàquet

Ingredients:

  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 ceba petita
  • 1 porro
  • 2 grans d'all
  • 700 grams de tomàquet madur
  • 850 ml de brou de pollastre
  • 2 cullerades de tomàquet concentrat
  • Sal
  • Pebre negre
  • Sucre
  • ½ pa de xapata
  • 12 fulles d'alfàbrega
  • Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

  • 1

    Escalfeu oli en un pot gran. 

  • 2

    Afegiu-hi la ceba, el porro i els alls. Coeu aquests ingredients a foc lent, fins que estiguin tous. 

  • 3

    Poseu els tomàquets en un bol i cobriu-los amb aigua bullint. Deixeu-los reposar durant un minut. 

  • 4

    Escorreu els tomàquets i cobriu-los amb aigua freda. Deixeu-los reposar un altre minut. 

  • 5

    A continuació, peleu els tomàquets, talleu-los a trossets i incorporeu-los a la barreja de ceba, porro i all. Afegiu-hi el brou de pollastre, el concentrat de tomàquet, la sal i el pebre. També poseu-hi un pessic de sucre. Això ens ajudarà a realçar el sabor del tomàquet. 

  • 6

    Poseu la barreja a ebullició, cobriu el pot amb una tapadora i coeu-ho a foc lent durant 30 minuts.

  • 7

    Talleu el pa a trossos i poseu-lo en els diferents plats de sopa amb els quals servireu la sopa.

  • 8

    Finalment, afegiu-hi l'alfàbrega i aboqueu la sopa sobre el pa. Abans de servir, podeu ruixar la sopa amb una petita quantitat d'oli d'oliva extra verge.