Programes i iniciatives
Aquestes són algunes de les principals polítiques, projectes i accions que promou l’Ajuntament de Barcelona per transformar el sistema alimentari cap a un model més sa, just i sostenible.
Consulta en aquest document tots els projectes i polítiques d'alimentació sostenible impulsades durant l'any 2021.
-
Agròpolis
Un espai publico-comunitari col·laboratiu per transformar el sistema alimentari de Barcelona des dels valors de la sobirania alimentària i l’agroecologia.
-
Comerç verd
Programa de foment i visibilització dels productes locals, ecòlogics i directes de productores i de llotja en les parades dels 38 mercats alimentaris de la ciutat.
-
Compra pública sostenible
L’Ajuntament incorpora criteris ambientals i socials en la contractació de serveis com menjadors, càtering i vending, canalitzant el poder de compra públic per promoure una alimentació més sostenible.
-
Terra i Gust
És la Festa de l'Alimentació Sostenible, un espai per gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera més conscient, en el marc les festes de la Mercè.
-
Programes educatius
Espai publicomunitari que aglutina entitats que treballen per a una alimentació sana, justa i sostenible, planejada des de la sobirania alimentària i l’agroecologia.
-
Mercats de Forquilla
Cicle de showcookings als mercats de la ciutat per donar veu a la cuina catalana sostenible, tradicional i innovadora.
-
Gastronòmic Fòrum Barcelona
El saló de referència per als professionals de l’hostaleria i la gastronomia amb un enfocament clarament dirigit a la innovació, la sostenibilitat i la creativitat culinària.
-
Mercat de Pagès
Coneixes els mercats de pagès de la ciutat? Hi trobaràs 8 mercats distribuïts per tota la ciutat amb productes de proximitat.