Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Alimentació Sostenible

Inici
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del lector de pantalla i del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor horitzontals en el primer nivell del menú.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Qui som
    Qui som
    • Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes
    • Què és l'alimentació sostenible?
    • Oficina Conjunta de l'Alimentació Sostenible
    • Xarxes supramunicipals i internacionals
    • D'on venim
      • D'on venim
      • D'on venim
      • Pacte de Milà
      • Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
    • Documentació
  • Estratègies i plans
    Estratègies i plans
    • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Acord de Ciutat per a l’EASSB2030
    • Pla d’Acció Municipal d’Alimentació Saludable i Sostenible
    • Altres estratègies i plans
  • Programes i iniciatives
  • Què pots fer tu?
  • Suport municipal
    Suport municipal
    • Assessorament
    • Subvencions
  • Actualitat
    Actualitat
    • Agenda
    • Notícies
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor verticals en el primer nivell del menú.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el segon nivell.
  • Navegueu pel segon nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Qui som
    Qui som
    • Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes
    • Què és l'alimentació sostenible?
    • Oficina Conjunta de l'Alimentació Sostenible
    • Xarxes supramunicipals i internacionals
    • D'on venim
      • D'on venim
      • D'on venim
      • Pacte de Milà
      • Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
    • Documentació
  • Estratègies i plans
    Estratègies i plans
    • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Acord de Ciutat per a l’EASSB2030
    • Pla d’Acció Municipal d’Alimentació Saludable i Sostenible
    • Altres estratègies i plans
  • Programes i iniciatives
  • Què pots fer tu?
  • Suport municipal
    Suport municipal
    • Assessorament
    • Subvencions
  • Actualitat
    Actualitat
    • Agenda
    • Notícies
  1. Inici

Projectes educatius

Nota per als usuaris del lector de pantalla. Aquesta galeria mostra dos elements a l’hora, que poden ser imatges o vídeos. Feu servir els controls per veure l’element anterior o el següent.

Per dur a terme la transformació del sistema alimentari és imprescindible impulsar un canvi cultural de gran abast, i sobretot incidir en l’educació alimentària de les properes generacions. Amb aquest propòsit s’han engegat projectes per introduir l’alimentació sostenible en els currículums dels centres educatius.

 

 

Sèrie audiovisual 'Menú infantil'

Sèrie audiovisual que acompanya la Laura, una jove de 12 anys que assumeix el repte de buscar tots els ingredients del seu menú preferit sense sortir de Barcelona. Aquesta petita aventura la porta a visitar horts urbans, mercats municipals i botigues, interactuant amb els venedors i, el més important, fent les preguntes pròpies de la seva edat. Preguntes a vegades ingènues i altres desacomplexades, però sempre pertinents, intel·ligents i incisives; dubtes que molts adults ja fa temps que van deixar de fer-se.

La sèrie està produïda conjuntament entre el Diari de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i l'Ajuntament de Barcelona.

Tots els capítols

Sèrie audiovisual 'Créixer i péixer'

Quiz televisiu sobre reptes alimentaris

Els set capítols de la sèrie posen en valor l'aprenentatge que els més joves poden transmetre a les generacions més grans per contribuir a transformar el model alimentari actual. Per aconseguir-ho, es tracten reptes alimentaris en un format de quiz televisiu com el malbaratament, l'omnipresència del sucre, les intoleràncies, l'estacionalitat i les confusions en l'etiquetatge. 

La sèrie està produïda conjuntament entre el Diari de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i l'Ajuntament de Barcelona.  

Tots els capítols

Menjadors més sans i sostenibles

Programa de menús ecosostenibles a les escoles

Iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, per promoure una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible tant a l’escola com a casa.  

Els centres educatius que decideixen fer el pas i implementar aquests menús ecosostenibles, que incorporen menys carn vermella o processada, més proteïna d’origen vegetal, i promouen productes de proximitat i de temporada, reben acompanyament. També s’assessora les empreses de monitoratge i restauració i  les famílies. 

Durant el curs 2022-2023, hi van participar 31 centres educatius i se’n van beneficiar més de 15.000 alumnes

Més informació

 

Microxarxa Alimentat amb Seny

Treballar l’alimentació sostenible als centres educatius

Microxarxa de centres educatius que, utilitzant el procés metodològic que promou Escoles + Sostenibles de l’Ajuntament de Barcelona, treballen la gestió de l’alimentació sostenible com a projecte de centre.

La iniciativa ofereix un ventall de recursos i serveis per formar i capacitar el professorat. En concret ofereix formacions per aprofundir en la temàtica, un servei d’assessorament personalitzat i la guia “Alimenta’t amb seny”, que consta de 32 unitats didàctiques que seran de gran utilitat per motivar i treballar amb l’alumnat des d’una perspectiva crítica i d’acció. 

A més, planteja l’organització d’altres accions per fomentar el treball en xarxa i la cooperació entre centres i els diferents agents de la comunitat educativa (alumnat, equips de menjador escolar, etc.) que s’ajustin a les motivacions i necessitats dels centres participants.  

Més informació

Maleta literària "Tothom a taula!"

Amb més d’un centenar de llibres

La maleta “Tothom a taula!” agrupa una selecció de llibres de ficció i no-ficció que tenen com a nexe el protagonisme de diferents àmbits de l’alimentació sostenible. La formen un centenar de llibres senyalitzats per poder ordenar el discurs seguint-lo en forma de 7 epígrafs temàtics que responen a la següent frase: “Qui menja què, com, on, quan, quant i per què... però, EP!”

Descarrega't el catàleg de llibres

Maleta de l'Alimentació Sostenible

Recurs itinerant per potenciar la mirada crítica i conscient de l’alumnat

Recurs pedagògic per a desenvolupar competències orientades a millorar l’alimentació i la consciència sobre el consum alimentari des de la mirada de la sobirania alimentària així com per promoure una alimentació sana, justa i sostenible. La maleta inclou llibres, jocs i materials gràfics i d’experimentació per a totes les etapes educatives des de l’escola bressol a l’educació secundària.  

Està disponible en préstec al Servei de documentació d'Educació Ambiental situat a La Fàbrica del Sol. 

Reserva’l ara

Logo de l'Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís legal