Locals de petit format podran oferir activitats en viu

30/03/2022 - 11:56 h

Cultura Viva és un programa de suport a pràctiques culturals comunitàries de valor públic. Ara, l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la incorporació d’una activitat complementària que permetrà oferir programació cultural en espais de petit format, com ara bars, restaurants, llibreries i galeries, entre d’altres.

Es tracta dels Espais Cultura Viva: establiments amb un aforament màxim de 150 persones en els quals es dugui a terme una programació cultural estable de com mínim 40 activitats a l’any vinculades a la música en directe, les arts escèniques o qualsevol manifestació relacionada amb l’art contemporani o la cultura popular.

Per tant, si un local vol oferir a la seva clientela concerts, performance, lectures o exposicions, ara ho podrà fer! Només haurà de consultar si es pot acollir a la categoria d’Espais Cultura Viva i assegurar-se que compleix els requisits. I si necessita adequar-ne el recinte, l’Ajuntament oferirà una línia de subvencions per a inversions en establiments de música en viu. Trobareu més informació en aquest enllaç.

Amb els nous Espais Cultura Viva es reconeixen i potencien els punts forts del petit format, ja que és una tipologia que promou els circuits descentralitzats i dona suport al comerç i als espais culturals de proximitat, tot respectant la convivència veïnal.