26 instituts participen en la 13a edició del programa EN RESiDÈNCiA

..
08/11/2021 - 13:47 h

EN RESiDÈNCiA és un programa pioner que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària mitjançant el contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants. Es desenvolupa d’ençà del 2009 de la mà de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), i va ser ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu. Els creadors intervenen en els instituts com a autors, desenvolupant una obra pròpia, i la transmissió es dona fonamentalment a través de la participació, el diàleg i el contacte directe amb l’obra i amb el seu creador. La reflexió i l’anàlisi també són parts molt importants del procés d’aprenentatge.

Amb aquest curs que ara comença, el programa arriba a la 13a edició, i hi haurà la participació de 30 artistes, 45 docents i 450 alumnes d’ESO de 26 instituts de la ciutat. Eixample, Emperador Carles, Rec Comtal i Turó de Roquetes són els quatre centres que en prenen part per primera vegada, i també s’incorporen en aquesta edició els equips de B-Murals, col·lectiu vinculat a l’art urbà i localitzat a la Nau Bostik, i Hiroshima, projecte independent dedicat a la promoció, difusió i producció de les noves tendències artístiques en dansa i teatre contemporanis. Les creadores i creadors participants són: Matilde Amigo, Lina Bautista, Cristina Celada, Raquel Cors i Carlota Grau, Cos Col·lectiu, Patrícia Dauder, Natalia Domínguez, David Espinosa, David Franch, Sonia Gómez, Emília Gutiérrez Epstein, Inula [Mcarmen G.Mahedero], Gerda Kochanska, Jordi Lafon, Núria Lloansi i Pierre Peres, Martí Madaula, Violeta Mayoral, Ileana Ortega, Tanit Plana, Mónica Rikić, Marilia Samper, Octavi Serra, Roger Serret, Sitesize, Adrian Vega i Marc Vives.

Quan acabi aquesta edició, s’hauran desenvolupat en l’historial del programa 172 residències i s’haurà arribat a 54 instituts, pràcticament tres quartes parts dels centres públics de Barcelona. Hi hauran pres part 210 artistes, 180 docents i 3.000 alumnes.

Més informació, en aquest enllaç.