2M € per a projectes de recerca científica

17/01/2022 - 17:37 h

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació “la Caixa” han signat un nou conveni de col·laboració dins del qual s’inclou la convocatòria de subvencions extraordinàries adreçades al finançament de projectes de recerca científica. La nova convocatòria correspon als programes d’ajuts previstos per als anys 2021 i 2022, i té un pressupost assignat total de 2 M€ dels quals 1,2 M€ els aportarà l’Ajuntament de Barcelona i els altres 800.000 €, la Fundació ”la Caixa”. El repartiment entre ambdues convocatòries és d’1 M€ per al 2021 i 1 M€ per al 2022.

Les ajudes s’emmarquen en alguns dels eixos i objectius del Pla Barcelona Ciència 2020-2023, entre ells el de consolidar la línia de subvencions de recerca per afrontar els reptes urbans de ciutat més urgents. La convocatòria està adreçada a projectes basats en: (1) L’envelliment i la qualitat de vida; (2) la mobilitat i el respecte i la protecció mediambiental; (i 3) ciutat sostenible: noves tecnologies aplicades a l’habitatge, l’espai i els serveis públics. El termini per la presentació dels projectes s’obrirà pròximament i restarà obert fins al 13 de setembre de 2021, i el 15 de juliol s’ha organitzat una sessió informativa online per resoldre dubtes que es pot seguir a través d’aquest enllaç.

Els projectes que es presentin a les subvencions han d’abordar el repte urbà des d’una perspectiva interdisciplinària i metropolitana, han de tenir l’objectiu de proporcionar evidències científiques per a inspirar decisions polítiques futures a la ciutat de Barcelona, i han de ser originals. Quant a la seva composició, els projectes hauran de presentar-los grups formats per un mínim de tres entitats diferents treballant en cooperació, les quals poden estar formades per: universitats públiques o privades, instituts de recerca, entitats públiques i privades sense ànim de lucre, empreses i organitzacions empresarials vinculades al contingut del projecte, i altres organitzacions que contribueixin a la difusió, la divulgació científica o la transferència tecnològica.

Més informació en aquest enllaç.