Les beques Premis Barcelona ja tenen projectes guanyadors

..
08/11/2021 - 13:45 h

Les beques Premis Barcelona 2020 van ser creades per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) recollint una proposta del Consell de Cultura de la Ciutat, que va decidir transformar els Premis Ciutat de Barcelona en la seva edició de 2020 per tal de reactivar un sector castigat fortament per la crisi sanitària. Les beques s’emmarquen en el tercer paquet de mesures per donar suport al teixit cultural i científic davant les dificultats derivades de la pandèmia. Els tres jurats independents i multidisciplinaris encarregats d’atorgar-les han fet públiques les resolucions definitives. Es premien 225 persones i projectes, per un import global d’1,6 milions d’euros, corresponents a tres àmbits, quatre línies i quinze modalitats. La relació completa de seleccionats la trobareu en aquest enllaç.

En total es van presentar a les beques 2.275 projectes. El 86% de les propostes pertanyien a l’àmbit de la cultura, un 7% al de l’educació i un 7% al científic. Del total de candidatures, un 20% estaven relacionades amb les arts escèniques, la categoria més nombrosa junt amb les propostes que fan referència a la creació literària i a les arts visuals, les de caràcter híbrid i les de contingut relacionat amb la creació audiovisual i musical.

Dijous 15 de juliol el Teatre Grec acollirà una gala presidida per Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, com a acte públic de reconeixement als guanyadors. La conduirà la periodista Txell Bonet, i hi prendran part algunes persones premiades en representació del conjunt de becats. Anna Ballbona (Cultura), Beatriz Liebe (Teatronika, Educació) i Goretti Mallorquí (IRB, Ciència) participaran en un diàleg en el que donaran veu a les diferents dimensions temàtiques de les beques.

Des de l’ICUB s’ha decidit donar continuïtat a les beques, tot i que la nova convocatòria presentarà algunes variacions. Es restringirà a projectes culturals, i no substituïrà els Premis Ciutat de Barcelona sinó que els complementarà.

Per a més informació, cliqueu l’enllaç.