L'escultura contemporània de la col·lecció Bassat conflueix amb les obres del Marès

L'exposició presenta peces de Joan Miró, Henry Moore, Eduardo Chillida o Joan Brossa, entre d'altres.

col·lecció Bassat
07/12/2022 - 09:06 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

col·lecció BassatUna trentena d’obres d’escultura contemporània que formen part de la col·lecció Bassat —de Carmen i Lluís Bassat— s’aturaran durant mig any davant de peces medievals, del Renaixement, del Barroc i del segle XIX, presents al Museu Frederic Marès, amb l’objectiu d’establir-hi un diàleg i que qui aquests dies entri per la porta del museu s’impliqui en el flux de les obres aparellades. El títol de la mostra és Confluències, i serà oberta al públic del 18 de novembre d’aquest 2022 al 21 de maig de 2023.

La col·lecció Bassat és una de les més destacades d’art contemporani de Catalunya i Espanya, i a la Marès es podran admirar creacions d’artistes del renom de Joan Miró, Henry Moore, Pablo Gargallo, Julio González, Eduardo Chillida, Josep Maria Subirachs, Manolo Valdés, Joan Brossa o Aurèlia Muñoz. Aquestes peces “es trobaran” amb les que hi ha permanentment al Marès, una proposta que permetrà conèixer una part del fons del matrimoni Carmen i Lluís Bassat, però també fer una nova lectura de les obres del museu que les acollirà i revisitar pràcticament mil anys d’història d’escultura. L’aparellament de peces s’ha fet des de diferents criteris, i no vol dir, s’explica des del Marès, que sempre “estiguin d’acord. De vegades hi ha una simple convivència, d’altres, un contrast; també correspondències, intrusions…”. I és que, com també recorda el museu, “cada obra d’art ha estat creada en un determinat context cultural, religiós, social, econòmic, i sempre amb un propòsit concret”. Algunes confluències que s’hi podran trobar seran el bust reliquiari d’autor desconegut d’una santa del segle XVI amb Dama de les vespes, de l’any 2009 i obra de Gerard Mas; Sant Joan Evangelista, de l’any 1600 de Juan de Montejo, amb Òvals blancs (1981), d’Aurèlia Muñoz; o una talla de la Immaculada Concepció d’inicis del segle XVIII d’Antoine Dupar amb Constellation silencieuse [Constel·lació silenciosa], de Joan Miró de l’any 1970.

Al llarg d’aquests mesos d’exposició es duran a terme diferents activitats relacionades, com ara visites guiades i tallers familiars. Més informació, en aquest enllaç.