Més música als carrers de Barcelona

10/06/2022 - 17:13 h

Música al carrer és un projecte emmarcat dins del programa Cultura Viva de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), una iniciativa que vol ordenar, coordinar i impulsar la música que es toca al carrer per apropar-la a tota la ciutadania, tot garantint la convivència entre artistes, veïnes i passejants. El projecte Música al carrer estava funcionant amb normalitat a Ciutat Vella amb divuit punts en actiu des de 2004. Des d’aquest mes de juny s’han habilitat catorze nous punts a cinc districtes de la ciutat, i l’ampliació prevista culminarà al setembre, quan hi haurà pràcticament mig centenar de punts de música amb presència als deu districtes de la metròpoli.

L’ampliació d’aquest circuit s’emmarca en el desplegament del Pla de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, presentat ara fa un any. En concret, és un dels punts inclosos dins de la mesura Cultura i espai públic: dret a l’accés i a la participació cultural al carrer. La nova mesura neix de la defensa de l’espai públic com a un dels escenaris principals de la vida cultural de la ciutat. Un espai òptim per garantir l’accés a la cultura i afavorir la participació cultural de manera sostenible, atenent necessitats i realitats molt diverses i fent compatibles aquests usos amb la convivència veïnal.

Els nous espais on ja podreu gaudir de música en viu des d’aquest mes de juny són:

– Eixample: Mercat de Sant Antoni, Sagrada Família, avinguda Gaudí i passeig de Sant Joan.
– Sants – Montjuïc: Placeta de Ramon Torres Casanova, carrer del Callao, carrer de la Creu Coberta i plaça de la Bella Dorita.
– Sarrià – Sant Gervasi: Plaça Molina i plaça de la Bonanova.
– Nou Barris: Plaça de Can Basté i passeig de Verdum
– Sant Andreu: Plaça del Comerç i carrer Gran de Sant Andreu

Tant la selecció dels punts com la implementació del projecte s’ha dut a terme en col·laboració entre la coordinació del programa (ICUB), els diferents districtes i el departament d’Ecologia Urbana de la ciutat.

Més informació, en aquest enllaç.