Punts de Música al Carrer a tots els districtes de la ciutat

10/05/2022 - 13:18 h

Barcelona triplicarà a partir de setembre els punts de Música al Carrer. Si a dia d’avui hi ha 18 espais reservats, tots ells a Ciutat Vella, a la tardor se’n comptabilitzaran mig centenar, per tots els districtes de la ciutat. Ja abans, al juny, es farà una prova pilot amb música en viu a cinc districtes. Aquesta és una de les accions incloses dins de la mesura Cultura i espai públic: dret a l’accés i a la participació cultural al carrer, emmarcada en el desplegament del Pla de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona. La mesura neix de la defensa de l’espai públic com a un dels els escenaris principals de la vida cultural de la ciutat, i, com a tal, cal garantir-ne l’accés per permetre el dret a la ciutat i a la participació cultural de manera sostenible, atenent necessitats i realitats molt diverses i fent compatibles aquests usos amb la convivència veïnal.

Entre la bateria de propostes destaca també el naixement d’una nova fàbrica de creació, la 12a de la ciutat. Serà El Cilindre d’Horta, i es vol convertir en un lloc referent en l’art urbà. Serà un espai amb perspectiva i connexions a nivell internacional amb altres equipaments i projectes de característiques similars. Aquest projecte és fruit de l’impuls conjunt del Districte d’Horta-Guinardó, l’Institut de Cultura de Barcelona i l’Institut Municipal de Paisatge Urbà.

Les fogueres de Sant Joan, camí de Bé Cultural d’Interès Local

Una taula de treball estudiarà la viabilitat de la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per a les fogueres de Sant Joan a Barcelona. En formaran part persones vinculades a la plataforma #CrememBarcelona, creada per protegir la tradició de Sant Joan, i les diferents àrees de l’Ajuntament implicades en l’ús i l’expressió cultural a l’espai públic i el foment, el respecte i la protecció de les expressions de cultura popular: la direcció de Memòria, Història i Patrimoni; la direcció de Teixit Cultural de l’ICUB; l’Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans de la Regidoria d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat i l’Àrea de Prevenció i Seguretat. És aquesta una acció també impulsada en el marc de la mesura Cultura i espai públic; altres iniciatives són la incorporació de la mirada cultural en la planificació urbanística de la ciutat; l’impuls de les superilles culturals; la constitució d’una Comissió de Nit per abordar de manera conjunta els reptes a l’entorn de la nit i la seva dinàmica cultural, o la incorporació del principi de l’agent de canvi, habitual al Regne Unit, per preservar l’ecosistema de sales de música i concerts en directe.

Més informació, en aquest enllaç.