Un Festival Internacional de Poesia a set veus

Jordi Pàmias, Hirondina Joshua, Golan Haji, Marta Petreu, Angelo Néstore, Andrí Antonovskyi i Alice Oswald reciten al Palau de la Música.

17/05/2022 - 18:30 h

El festival Barcelona Poesia posa la cirereta al pastís amb un altre festival, l’Internacional de Poesia de Barcelona. Dimecres 18 de maig, i al Palau de la Música, celebrarà la seva 37a edició, i ho farà convidant set poetes radicalment diversos quant a llengües, edats, cultures i propostes líriques. En un acte dirigit per Maria Cabrera i Josep Pedrals, també comissaris del Barcelona Poesia, i amb música i direcció artística de Marina Herlop, pujaran a l’escenari modernista Jordi Pàmias, Hirondina Joshua, Golan Haji, Marta Petreu, Angelo Néstore, Andrí Antonovskyi i Alice Oswald. També hi haurà la participació musical d’Helena Ros i Marta Torrella, les Tarta Relena, i cal citar així mateix la proposta indumentària de Rosa Tharrats. El recital començarà a les 20 h i les entrades, al preu de 7 €, es poden adquirir anticipadament.

Jordi Pàmias va néixer a Guissona el 1938, i, a més de la poesia, ha conreat també el teatre i l’assaig en forma de memòries. El 1999 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi i el 2018 el Premi Nacional de Cultura. Hirondina Joshua és una poeta jove de Moçambic, considerada una de les promeses de la lírica en llengua portuguesa, mentre que Golan Haji és siriokurd instal·lat en l’actualitat a París, amb uns versos marcats per l’experiència bèl·lica. També hi haurà al Palau la poeta i intel·lectual romanesa Marta Petreu i l’ucraïnesocatalà Andríi Antonovskyi, que portarà a la sala dissenyada per Lluís Domènech i Montaner el seu crit irònic i antibèl·lic. Ángelo Néstore, poeta de procedència malaguenyoitaliana i d’expressió queer, qüestiona els apriorismes de les identitats i en gira les costures per ensenyar-nos-en els dedins. Finalment, Alice Oswald és una coneguda poeta britànica, guanyadora del premi T. S. Elliot l’any 2002, i quinze anys més tard del Griffin de poesia i el Costa Poetry, a més de moltes altres distincions al llarg de la seva trajectòria.

Més informació i entrades, en aquest enllaç.