Vés al contingut

Eixos de treball

Share

La programació i les activitats de CULTUROPOLIS s’estructuren sobre quatre eixos de treball:

 • Treballs i sostenibilitat cultural

  El marc dels drets culturals inclou, també, el dret a treballar en condicions dignes en el sector cultural. Cal reconèixer i fer valer tots els treballs necessaris per a la cultura, no només els més visibles, adreçar-nos des d’una perspectiva interseccional a les desigualtats que es reprodueixen en el treball cultural, i garantir la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de l’acció cultural.

 • Diversitats

  Aquest eix aborda la diversitat d’identitats que inclouen els drets culturals (gènere, sexe, ètnia, llengua, origen, trajectòria, etcètera) i les dificultats que es poden donar per viure lliurement aquesta diversitat.

  Cal abordar la presència i visibilitat insuficients de les diversitats en les expressions i les pràctiques culturals, però també en la participació i la capacitat de decisió en el disseny de les polítiques culturals.

 • Participació i comunitats

  Hi ha diferents condicions que afecten el dret a participar en la vida cultural de la ciutat i també diverses formes de participació. Aquest eix aborda les diverses maneres d’exercir els drets culturals de manera col·lectiva, analitzant les oportunitats i els reptes de viure la cultura en comunitat.

 • Entorns digitals

  Hi ha una relació directa entre els drets culturals i els drets digitals. La digitalització de la cultura i del conjunt de la vida social i econòmica ha obert noves possibilitats d’accés i participació, però també pot reproduir i crear noves desigualtats que condicionen els drets culturals. La circulació de continguts, la capacitat d’accedir-hi i de facilitar-ne l’ús formaran part d’aquest eix.