Vés al contingut

Participants

Imatge
Paola Leoncini Bartoli
Paola Leoncini Bartoli
Directora de Polítiques Culturals i Desenvolupament de la UNESCO

Historiadora, va completar els seus estudis a París IV – Universitat de la Sorbona en l'àrea d'història contemporània, centrant-se en els estudis de migració.

Va començar la seva carrera professional amb l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats el 1989, on va exercir de consultora de l'ACNUR sobre polítiques migratòries, en particular al continent africà i Europa de l'Est, i impartint formació a treballadors de divulgació i líders de refugiats en l'àrea del VIH. /Prevenció de la sida.

El 1992, la Sra. Leoncini Bartoli es va incorporar a la UNESCO treballant a la Divisió encarregada d'elaborar el marc de la UNESCO per als drets culturals al Gabinet del Director General, Federico Mayor Zaragoza. Va ser l'encarregada de coordinar la contribució i el treball preparatori de la UNESCO en relació amb el lideratge de la UNESCO de la Primera Dècada Mundial dels Pobles Indígenes centrant-se específicament en qüestions relacionades amb els drets culturals.

El 1995, va preparar l'Informe biennal de la UNESCO sobre la Cultura Mundial. A principis de 2014, la Sra. Leoncini Bartoli va ser nomenada cap de gabinet de l'Oficina del Director General de la UNESCO. Va ser la responsable de proporcionar lideratge organitzatiu i orientació estratègica sobre qüestions polítiques i programàtiques, qüestions relacionades amb la reforma de les Nacions Unides, coordinació de compromisos oficials i visites del director general, establir associacions estratègiques amb socis clau governamentals, intergovernamentals, de la societat civil i el sector privat. sector.

Actualment és la Directora de Polítiques Culturals i Desenvolupament on té un paper clau en el suport dels Estats membres de la UNESCO en la implementació de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, en l'àmbit de la cultura i les polítiques culturals.

La Sra. Leoncini Bartoli ha rebut la condecoració de Creu de Comandant de l'Ordre al Mèrit pro Merito Melitensi (Classe Civil) de l'Orde de Malta i la condecoració Encomienda de l'Ordre d'Isabel la Catòlica pel Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació d'Espanya.

Share