Vés al contingut

Participants

Imatge
Semolina Tomic
Semolina Tomic
Creadora i artista multidisciplinària

Semolina Tomic és el nom artístic de Julijana Tomic Fajdetic, creadora i artista multidisciplinària. Va néixer l'any 1966 a Osijek (Croàcia), però des de 1985 resideix a Barcelona.

Entre 1989 i 1994 Semolina va formar part de la banda hardcore punk POPPINS com a bateria, amb els quals va gravar 3 discos. Entre 1995 i 2003, s'estableix com a actriu, coreògrafa i creadora a la Companyia LA FURA DELS BAUS, tot i que al 1999 ja havia creat la seva pròpia companyia, SEMOLINIKA TOMIC (http://semolinika.anticteatre.com). L'any 2003, en deixar la Fura, funda L'ANTIC TEATRE - ESPAI DE CREACIÓ (http://www.anticteatre.com/), amb la missió de recolzar i fomentar la innovació i el desenvolupament de nous llenguatges escènics multidisciplinaris, convertint-se en un referent de l'escena independent de les arts en viu.

Des de l'any 2016, Semolina Tomic està immersa en una gira internacional i nacional amb la Companyia SOCIETAT DOCTOR ALONSO, amb l'espectacle "ANARCHY", estrenat al Festival TNT de Terrassa (setembre, 2016). Per més informació: http://www.anticteatre.com/events/event/anarchy_societat_doctor_alonso/

Durant tots aquests anys Semolina té una llarga i prolífica carrera artística, i és guardonada amb nombrosos premis, com ara el Premi FAD Sebastià Gasch d'Arts Teatrals (2004), el Premi a la Programació Més Innovadora d'Espanya de la Fira Internacional de Teatre i Dansa d'Huesca (2004), el Premi Dansacat 2014 a l'equip d'Antic Teatre, els XXII Premis de la Crítica d'Arts Escèniques a l'Antic Teatre (2019), el Premi QUÈ FEM? De La Vanguardia a la millor sala de teatre (2019) i el Premi Millor Teatre de Time Out Barcelona (2021).

Des del 2020 realitza acompanyament artístic i tècnic, disseny espai escènic, la producció i distribució per a l'artista Juana Dolores. Actualment, està preparant estrena del segon espectacle de Juana Dolores *HIT ME IF I'M PRETTY* que s'estrena el 2/12/2022 al Festival Temporada Alta a Girona.

Share