Vés al contingut

Participants

Imatge
Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB)
Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB)
Plataforma digital per a ràdio, podcasting i streaming de codi obert

La Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB) és una plataforma digital per a ràdio, podcasting i streaming de codi obert per al bé comú.

És un projecte públic-comunitari, no comercial, dissenyat i gestionat per la comunitat guifi.net /exo.cat de Barcelona amb el suport del programa Cultura Viva.

La XRCB és:

1.- Un mapatge de ràdios de Barcelona.

El projecte construeix una visualització de ràdios de referència, emissores emergents o estacions de ràdio efímeres. Aquestes ràdios i nodes de streaming independents donen veu a les diferents escenes i comunitats culturals de la ciutat.

2.- Un canal alimentat pels continguts de tots els projectes vinculats.

La plataforma és una ràdio de ràdios, una emissora comunitària amb una programació que s’alimenta dels continguts de totes les ràdios que formen part de la xarxa.

3.- Una investigació (radiolab) en relació al futur de la ràdio

El projecte profunditza en tecnologies, formats, continguts i maneres de fer sostenibles les ràdios comunitàries. Considerem necessari conèixer l’experiència de ràdios i podcast que estan en funcionament, per això, s’estan portant a terme entrevistes a ràdios, radiofonistes, podcasters i expertes en comunicació digital per saber com construeixen els seus projectes. Tot això articulat sota la pregunta: Com t’imagines la ràdio del futur?

4.- Una comunitat

La XRCB és una comunitat de ràdios que busquen donar-se suport mutuamb recursos infraestructurals comuns i que compta amb un estudi físic (el primer node de la xarxa a Ràdio Fabra) per experimentar i produir continguts radiofònics.

Share