Vés al contingut

Participants

Imatge
ArtGran: disseny i avaluació d'una intervenció d'art en museus de Barcelona per a persones grans amb solitud
ArtGran
Disseny i avaluació d'una intervenció d'art en museus de Barcelona per a persones grans amb solitud

ArtGran té l’objectiu de reduir el sentiment de solitud no desitjada de les persones grans amb una intervenció en diferents museus i centres culturals de Barcelona.

Per al projecte s'han seleccionat sis barris barcelonins de diferent realitat socioeconòmica i, a cada un d’ells, s’ha assignat un museu o centre cultural. A través de diferents agents i equipaments de cada barri, s'ha contactat amb persones a partir de setanta anys amb sentiment de solitud no desitjada, susceptibles de participar en la intervenció que, durant deu setmanes visiten el museu que els correspon per fer activitats dissenyades perquè facin xarxa entre elles, s'empoderin, guanyin coneixement i gaudeixin a través de l'art.

Seguidament, es duu a terme una avaluació mitjançant un estudi quasi experimental pre i post amb un grup d’intervenció i un grup de comparació a cada barri. A través d’enquestes i qüestionaris, s’estudien tres variables: la solitud, la salut percebuda i la salut mental. Així mateix, s’analitza quins mecanismes, l'art ha permès experimentar canvis a aquestes persones. A més, la mateixa intervenció i la seva metodologia s’avaluen per millorar els resultats futurs i implementar-la com a servei dels agents de salut pública, CAP i serveis socials.

Share