Vés al contingut

Participants

Imatge
CREATIVE HOME(less)
CREATIVE HOME(less)
Una iniciativa per combatre l’estigma de viure sense llar a través de la pràctica artística

Creative Home(less) dona ajuda a les persones sense llar des de l'art. La iniciativa ofereix teràpia artística a les persones residents de l'alberg de Panevezys, a Lituània, per alliberar-les dels complexos de viure sense llar, animar-les a revelar-se i a recuperar llur independència.

Des del febrer del 2022, Creative Home(less) ha implicat 23 participants sense llar que van fer catorze hores d'artteràpia i van treballar en petits grups de cinc o sis persones. Les classes es van impartir en diversos llocs, entre els quals, el Museu d'Història Local, la Galeria de Fotos de Panevėžys i la Galeria d'Art de Panevėžys. Les sessions van culminar amb un taller grupal final i la inauguració d’una exposició pública.

Després del projecte, quatre participants han trobat una feina i quatre més s'han traslladat de l'alberg a la llar municipal de vida independent, pas previ cap a la plena autonomia. A més, altres participants han valorat continuar visitant els espais culturals de la ciutat per si mateixos i participar en activitats similars.

Creative Home(less) és un projecte de l'administració municipal de Panevezys emmarcat a The Art of Staying Healthy, de NDPHS, NDPC i EUNIC, cofinançat per la Comissió Europea.

Share