Vés al contingut

Participants

Imatge
PRESENTACIÓ DE PROJECTES

©Foto: Terren Hurst

En Palabras [relatos migrantes]
Col·lectiu d’escriptura creativa i intercanvi humà per reconèixer l’aportació de les cultures migrants

En palabras [relatos migrantes]” és un projecte col·lectiu d'escriptura i difusió literària que facilita la narració i la construcció de memòria de persones migrants a Barcelona. Les narratives que s'elaboren donen a conèixer les cultures d'origen i promouen la interculturalitat, qüestionant la mirada eurocèntrica tradicional. El seu objectiu és, doncs, reconèixer les aportacions de poblacions nouvingudes a la ciutat, defensar el dret a migrar dignament i promoure la transferència i aprenentatge de sabers culturals des d'una perspectiva antiracista i decolonial.

Als tallers es comparteixen relats de vida mitjançant metodologies d'escriptura i d'exploració literària, es desenvolupen habilitats de comunicació, escolta i empatia, i es creen narratives col·laboratives. Amb el suport d'escriptores i dinamitzadores socioculturals es creen textos literaris que acaben conformant el contingut de diverses publicacions culturals. A més, els tallers creen entorns de confiança i reconeixement mutu, de diàleg, debat i intercanvi entre persones de diversos contextos culturals, i d’empoderament de les persones migrants com a subjectes de drets i agents actives de canvi social i participació cultural.

En palabras [relatos migrantes]” és una invitació a escriure per reconèixer-nos, compartir, recordar, construir memòria, entendre, projectar-nos, alçar la nostra veu, empoderar-nos. Una crida a escriure per existir, romandre i resistir.

Share