Vés al contingut

Participants

Imatge
The Europe Challenge & Apiteca
The Europe Challenge & Apiteca
Biblioteques i comunitats per fer front els reptes d’avui

Europe Challenge és un programa que ofereix finançament i suport a biblioteques i comunitats per impulsar solucions conjuntes per a l'Europa d'avui. Això s'aconsegueix mitjançant aprenentatge i intercanvi amb altres biblioteques i comunitats, assessorament individual, recursos, metodologies i finançament opcional fins a 10.000 € per crear un prototip i resoldre un repte.

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat participà en l'edició pilot del programa. Junt amb la comunitat local, l'equipament va explorar com l'apicultura pot contribuir a defensar el medi ambient i la biodiversitat urbana. L'equip del repte Apiteca va instal·lar ruscs en un pati de la biblioteca després d'uns tallers de planificació amb la comunitat. Al voltant del projecte, es van impulsar una sèrie d'accions a favor del medi ambient i del teixit social de Sant Boi, que ara es preveu ampliar altres espais públics i reproduir a més municipis de la zona.

Europe Challenge ha estat creat per la Fundació Cultural Europea, en col·laboració amb Democratic Society, Public Llibreries 2030 i Amsterdam Public Llibreries, el 2020. L'edició actual compta amb el suport de la Fondazione Cariplo i la Scottish Library and Information Council.

Share