Vés al contingut

Participants

Imatge
Habitar el palacio
Habitar el Palacio
Hacia una estrategia colectiva de activación de las vidas culturales del Valle del Jerte

“Habitar el palacio” és un procés ciutadà d’activació d’una arquitectura inacabada. Un edifici públic concebut com a palau de congressos a la comarca agrícola de la Vall del Jerte porta avui més de deu anys en desús, lluny del seu projecte original i sense un model de gestió per part de l’Administració. “Habitar el palacio” pretén definir-ne un ús col·lectiu i convertir-lo en un espai per a experiències de cultura comunitària.

La Vall del Jerte és una comarca d'Extremadura d’11000 habitants on els cicles agrícoles marquen els ritmes de treball i de vida. “Habitar el palacio” es desplega en els onze municipis de la comarca, d’entre 300 i 2500 habitants, per establir dinàmiques de treball col·lectiu a través del pensament i l'elaboració d'una política cultural compartida, construïda de baix a dalt.

“Habitar el palacio” articula i acompanya el procés per repensar i activar propostes culturals per al futur d'aquest espai. La seva aposta pedagògica vol facilitar l’apropiació ciutadana del palau i sembrar-hi el germen de les seves vides futures. Un lloc on fer propostes per activar la cultura local, a favor de les condicions de vida, i instaurar dinàmiques col·laboratives que enforteixin els ecosistemes socials i culturals al territori.

Share