Vés al contingut

Participants

Imatge
IMPULS DE BARRI - RAP, CONSCIENCIA I COMUNITAT
IMPULS DE BARRI
Rap, consciència i comunitat

“Impuls de barri” és un projecte amb l’objectiu de generar consciència social i vinculació comunitària. Ho fa a través d'un procés de creació musical des del rap que requereix recerca social, reflexió i generació de vincles entre el jovent participant i el veïnat del barri.

Mitjançant una acció artística i performativa a l’espai públic, es capta l’atenció del jovent i es genera generar un primer vincle. A partir d’aquí, es fa una presentació pública al barri i s’estableix una rutina de treball setmanal que combina sessions grupals, entrevistes amb actors de la comunitat, l’enregistrament de sons per generar bases, la producció musical i, finalment, la posada en escena. Alhora, de forma progressiva, el projecte passa a formar part del teixit comunitari local i dels seus espais de treball, per contribuir a la dinamització cultural del territori, amb la finalitat que la tasca l’acabi assumint, de forma progressiva, el mateix jovent participant.

“Impuls de barri” és una coproducció entre l’Associació Cultural Llobregat Block Party i l’IGOP-UAB. Actualment, s'ha desenvolupat una experiència pilot al barri de Can Sant Joan, a Montcada i Reixac, amb el suport de la Taula de Comunitària de Can Sant Joan i la cessió d'espais de l’Ajuntament.

Share