Vés al contingut

Participants

Imatge
roberto cimetta
Manifesto for the mobility of artists and culture professionals in the Mediterranean and beyond
Una base per promoure el contacte, l’intercanvi i l’aprenentatge en l’àmbit artístic i cultural de la regió

La mobilitat ha canviat dràsticament en els darrers anys i actualment es veu amenaçada per la pandèmia, les tendències digitals, els desplaçaments forçats, la diversitat, l'accés i la sostenibilitat, entre altres factors. Tot i ser cabdal perquè artistes i operadors culturals desenvolupin la seva trajectòria professional, es veu dràsticament limitada, especialment a la regió mediterrània.

Per fer front a les noves tendències, es van celebrar diversos grups de treball i tallers en línia i presencials per repensar col·lectivament la mobilitat amb artistes i professionals de la cultura de la regió mediterrània, comprendre'n les necessitats i intentar trobar les millors formes de cobrir-les.

L’abril passat es va elaborar un manifest que ofereix una base per a noves discussions i debats públics a tota la regió per abordar els reptes de la mobilitat. Un dels seus temes clau és la sostenibilitat, que està obrint noves possibilitats i pràctiques per impulsar iniciatives de mobilitat més verdes.

El manifest ha inspirat a més la formació “Reimaginar la mobilitat”, per proveir artistes i professionals de la cultura d'eines amb què puguin continuar establint contactes, intercanviant coneixements i aprenent en el nou context.

Share