Vés al contingut

Participants

Imatge
PRESENTACIÓ DE PROJECTES

©Foto: Terren Hurst

Routa Company's Employment Model
Treball artístic per compte propi dins d’una productora

Aquest és un model d’ocupació estable per a artistes autònoms guardonat amb el Dance Fame Award 2021 de la Unió d'Artistes de Dansa i Circ de Finlàndia.

Al model d’ocupació de la companyia Routa, un ballarí temporal a temps complet pot destinar un mínim del 25% de la seva jornada a desenvolupar-se com a artista independent i lliure. La resta de la seva jornada la dedica als assajos, la preparació i les representacions de l’espectacle per al qual ha estat contractat.

Després de la seva graduació, el desenvolupament artístic d’una persona va a càrrec d’ella mateixa i se sol fer sense remuneració. El model proposat per Routa vol crear un entorn segur a favor del lliure desenvolupament com a artistes dels seus ballarins i ballarines, alleujant part d’aquesta càrrega. A més, proporciona a la persona un espai de treball i una comunitat activa i social de col·legues, així com suport quant a direcció, producció artística i publicitat.

Amb aquest model, Routa s'uneix a la discussió actual sobre les diferents formes d’ocupació d’artistes, i els punts de trobada d’autònoms i institucions.

Share